Pasta Rigoletto ‘alles op de wijze van grootmoeder en overgrootmoeder’

0

Pasta Rigoletto in Berchem wil het authentieke karakter van de Italiaanse keuken behouden, volgens de gerechten van ‘La Mamma’. De traiteurszaak zweert bij ‘slow cooking’, alles rustig laten pruttelen op het vuur om de kwaliteit hoog te houden. Het is zowel traiteurszaak als lunchrestaurant, maar de verbruikszaal blijft voorlopig nog – voor de gekende redenen – gesloten.

In 1977 zijn ‘La Mamma’, Anna uit Italië samen met Freddy uit het Antwerpse een zaak begonnen aan de Groenplaats of een zijstraatje van de Groenplaats 77 en in 1986 zijn ze naar Berchem getrokken, naar de Willem Van Laarstraat om een Italiaanse traiteur te openen, maar wel volgens de wijze van haar moeder, grootmoeder en overgroot moeder, volgens de aloude Italiaanse kunst.

Wat maakt Rigoletto zo bijzonder?

Het authentieke.Ik denk dat we daar met authentieke gerechten zitten, zoals de pasta maken zelf van basis harde tarwe, verse eitjes dat gebeurt ook allemaal hier in huis. We maken het effectief zelf en de saus dat is onze fond, dus dat staat ook heel de dag op voor dat we die effectief gebruiken en op die manier behouden we zo de puurheid van het product en ook de liefde die we erin steken.

Jullie hanteren ook ‘slow cooking’.

Alles gewoon zijn gangetje laten gaan, niet forceren, het product is zuiver op zich, niet forceren, want dat gaan we proeven en dan op den duur dan is die authenticiteit weg en de Italiaanse keuken ja, dat is wachten, dat is de charme en dat willen we wel behouden.

Wat zijn jullie populaire gerechten die jullie verkopen hier?

De lasagnes. De Klassieke lasagne is de ‘Lazio’, dat is ook de oorsprong van ‘La Mamma’ uit Atina, dat is een klein dorpje daar, dat is bolognese en ham, heel klassiek en dan hebben we de groentelasagne, Provençaalse lasagnes en nog een aantal lasagnes ook witloof-lasagne in het seizoen, nu zijn de lasagnes met asperges en zalm, ook weer het seizoen van asperges dan, en de cannelonni’s, de ravioli’s die maken we ook in huis.

In normale tijden – buiten corona – hebben jullie ook eigenlijk een klein restaurantje.

Ja de lunchruimte die was ook vroeger beschikbaar maar dat was dan nog met pizza’s maar dat hebben we toch wel opzij geschoven. Nu we doen vooral de pastas-keuze uit de winkel, de winkel is onze kaart. We hebben een ruimte van 20 personen die we graag benutten in normale tijden en dan de bediening gebeurt ook door mezelf, het contact met de mensen, de liefde van het product. Ook uitleggen aan tafel wat is wat en hoe we het bereiden, zodat de mensen te minste weten wat ze eten

Het is eigenlijk een unieke samenwerking tussen Antwerpen en in Italië, is er een vergelijking tussen die twee, Antwerpenaars en italianen?

Ik denk dat er een heel grote gelijkenis kan zijn of is. We zijn heel trots als
Antwerpenaar, maar de Italianen zijn ook heel trots dat ze Italiaan zijn, prachtige producten, dat hebben wij ook en hier in Rigoletto hebben ze alle twee, dus uit Antwerpen en prachtige Italiaanse producten.Ik denk dat dat een ideale combinatie is om onze beide trotsen naar voor te brengen in het culinaire.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in