20.4 C
Antwerpen
woensdag, juni 19, 2024

Sausfluencer Hanne Lemmens deelt recepten in een boek

Hanne Lemmens is al sinds haar kinderjaren in de ban van saus. Bij wijze van grap begon ze met sauzen te vergelijken op YouTube, eigen recepten beginnen filmen en nu heeft ze een boek. ‘Saus is de beste saus’. Als Sausfluencer heeft ze heeft ze een groot aantal volgers op de sociale media. Aantwaarpe.be zocht haar op voor een sappig gesprek.

Gesprek met sausfluencer Hanne Lemmens

 

Ik denk dat ik altijd wel al liefde had voor sauzen. Al van kinds af aan was dat we frietjes aten toch met liefst twee of drie sausjes erbij en zelf beginnen mixen met mayonaise en ketchup en dan cocktailsaus creëren, maar echt in de spotlight ben ik gekomen nadat ik op Iedereen Beroemd verscheen in ‘de klaagmuur’ om te klagen over droog eten en wat is dan de oplossing? Saus! Dus vanaf dan is eigenlijk de bal aan het gegaan.

En vanaf wanneer is het zo uit de hand beginnen lopen? want het is nu toch een hele bezigheid geworden.

Ja het is echt een uit de hand gelopen mop eigenlijk. Ja ik ben dan filmpjes beginnen maken sauzen vergelijken dan ook eigen recepten beginnen filmen en zo, gewoon hier in de keuken en voor ik het wist was ik een boek aan het pitchen bij Pelckmans en die zeiden van “Ok let’s go” en dan was dat boek er ineens en ik ben gewoon aan het ‘going with the flow’.

Dat boek, die aanzet is gegeven door een andere influencer Bart De Clerck …

Ja, klopt ja, die had mij een boek gestuurd ‘Smaken van de Haven‘, geweldig boek ook, waarin hij had gesigneerd van zeg ‘hè schrijf gij anders ook eens een boek’ en ja nu heb ik hem mijn boek ook opgestuurd van ‘zeg je zegt het nog, schrijf een boek’ en kijk nu dus ja super …

Dat boek wat staat daarin?

Dat is eigenlijk een collectie van 30 sauzen die ik nooit ben vergeten. Allez de top 30 sauzen die ik nooit ben vergeten. Ik heb heel wat sauzen moeten schrappen en eigenlijk elke saus heeft zowat een verhaal, leg ik een beetje heel laagdrempelig uit hoe dat je dat moet maken, van waar ik die saus ken en waarbij dat je die saus makkelijk kan eten en ja. Het is eigenlijk wat ingedeeld ook in hoe moeilijk of hoe makkelijk is het eigenlijk en dan ja hoofdgerechten, pastasauzen en dessertsauzen ook.

Laagdrempelig maar ook qua producten? Want het is vaak als je zo’n saus wil maken ja dan moet je weer producten gaan kopen ….

Ja de ingrediënten zijn ook vrij laagdrempelig. Je gaat die eigenlijk overal wel vinden en als het wat moeilijker is te vinden dan geef ik ook wel suggesties om dat te vervangen of als je eens iets niet in huis hebt, kunt altijd iets vervangen hè. Dan gaat het misschien niet meer helemaal hetzelfde smaken maar het gaat toch even goed zijn eigenlijk. Ik vond dat wel belangrijk dat mensen gewoon eventjes om de hoek naar de winkel kunnen hè of gewoon in hun boodschappen dat eventjes meepakken in de supermarkt en dan kunnen ze sauzen.

Ik kan aannemen dat de recepten erbij staan en ook gestoffeerd met een aantal mooie foto’s …

Nee, er zijn geen foto’s in, dat was eigenlijk een bewuste keuze omdat het boek is technisch gezien … Het is natuurlijk een kookboek met recepten, maar het is ook een beetje ludieker dan dat. Er staat ook wel gewoon verhalen in en je wordt eigenlijk geleid in een reis van sauzen en het principe is eigenlijk gewoon we staan samen in de keuken te babbelen over het leven en over de sauzen en van waar kennen we die saus en naar wat smaakt die saus en dus hadden er voor geopteerd om tekeningen erin te zetten, kleine grappige tekeningetjes en ja ik bedoel hoe een saus eruit ziet is niet belangrijk het is de smaak die die telt.

Je hebt ook een videokanaal trouwens hè?

Ja klopt! Ik zit op YouTube waar ik vergelijkende studies maak, blinde proeven over wat nu de beste mayonaise is of de beste looksaus of de beste ketchup … en dan komt er altijd een winnaar uit de bus ja.

Wordt dat dan gesponsord of is dat dat volledig objectief?

Nee nee dat is objectief, dat vind ik super belangrijk dat sausmerken mij niet zouden sponsoren of niet zouden betalen. Soms krijg ik sausjes toegestuurd, dat apprecieer ik heel heel hard dat vind ik heel fijn, maar ik blijf wel altijd objectief. Maar dan zal ik misschien niet allez niet té negatief zijn over de sauzen die ik dan niet lekker vind, maar dan eerder zeggen van Ok, die saus vond ik keigoed daar wil ik iets rond doen.

En er is ook altijd een sausje humor over hè …

Ja, ik sta ook wel zo in het leven van je gaat altijd wel een mopje maken gaat altijd wel iets plezant proberen zien een ‘silver lining’ In eender welke situatie. Dat vind ik wel belangrijk, dus het boek is ook wel echt zo bedoeld van Ok, we blijven lachen we blijven sauzen.

Dat boek, we hebben eigenlijk de titel nog niet gezegd.

Nee! Saus is de beste saus. Dat kwam eigenlijk gewoon vanzelf. Er is een uitdrukking ‘honger is de beste saus’ maar dat vind ik eigenlijk een beetje een antieke gedachte, dan denk ik ook van Ok ja je zult wel alles eten als je honger hebt, tuurlijk ik snap het wel, maar ja het klopt niet helemaal dus ik wou een verbetering van het spreekwoord maken.

Eet jij echt alles met saus?

Ik zal weinig zonder saus eten denk ik. Ik ben aan het denken, iemand vroeg mij dat
onlangs ook “zijn er dingen die ge eet zonder saus?”. ja zoals nasi goreng of zoiets, dat is een heel smeuïg recept daar zit al sojasaus in, daar zit heel veel kruiden in, dan kan ik zeggen van Ok, dat eet ik dan zonder saus, maar voor de rest zal ik overal wel ietsje bij doen, gewoon voor de voor die voor dat extra voor dat extraatje in het leven zo.

 

meer reportages op www.Aantwaarpe.be

Verlekkerd op culinaire reportages? www.LekkerAntwerpen.be

© Aantwaarpe.be 2023

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws