19.4 C
Antwerpen
donderdag, juni 13, 2024

Feestzaal De Lokeend: unieke lokatie in hartje Antwerpen

De Lokeend is een herenhuis waar allerhande feesten en bijeenkomsten kunnen georganiseerd worden. Er zijn twee zalen, een orangerie en een binnentuin waar grotere gezelschappen terecht kunnen. Max Boumans en zijn moeder zorgen voor een aangepaste maaltijd van vooral lokale producten en bereidingen met eend.

 

Gerecht van De Lokeend foto © De Lokeend
Gerecht van De Lokeend foto © De Lokeend
Gerecht van De Lokeend foto © De Lokeend

Gesprek met Max Boumans van De Lokeend

 

Wij baten feestzalen uit hier in het centrum van Antwerpen, vlakbij het Mas en de oude haven, voor groepen vanaf 12 tot een 70-tal personen aan tafel gezeten, uitgebreider ook voor staande recepties, walking dinners, en zo. Wij doen net ondertussen 35 jaar, toen is mijn moeder ermee begonnen en in de loop der jaren ben ik er mee ingestapt en uiteindelijk ook een paar jaar geleden overgenomen. Mijn moeder werkt nog wel altijd mee en graag zelfs. Nog altijd contact met de klanten, ze doet niet liever, ça va, ze doet het nog heel graag.

Alles kan hier van bedrijfsfeesten tot huwelijksfeesten?

Dat is inderdaad zo, verjaardagen, jubilea, bijeenkomsten, klasbijeenkomsten, reünies, … Dat gebeurt nu wel veel in de weekends en communiefeesten trouwens ook en in de week vullen wij de dagen met met het ontvangen van diverse serviceclubs, …

De gerechten die jullie op tafel zetten zijn die wat streekgebonden?

Die zijn streekgebonden, ja, we proberen het lokaal te houden inderdaad en en heel seizoensgebonden ook wel.

Geef eens een voorbeeld, wat komt er op tafel?

Onze naam is ‘De Lokeend’ dus we doen wel redelijk wat met eendenborstjes en eendenvlees, dat is zeer plezant en het gaat meer in de richting van de traditionele, een beetje Franse keuken zoals men dat noemt in de koksopleiding en zo … toch wel leuke gerechten vers gemaakt.

Het is ook een bijzonder gebouw …

Ja, het is een heel statig herenhuis, gebouwd in 1830 toen de straat is opengegaan. Onze straat is een verbindingsstraat tussen de oude dokken en de Stadswaag waar goederen werden gewogen en getaxeerd door de stad om belastingen te heffen en daartussen tussen dus de Stadswaag en de dokken werden de goederen opgeslagen, in een koopmanswoning met een pakhuis, daarvan ziet u nog bij ons nog de restanten of hoe het er vroeger uit heeft gezien. We hebben geprobeerd het zoveel mogelijk te bewaren in zijn context.

Hoeveel zalen zijn er?

We hebben twee zalen, één zaal op het gelijkvloers waarmee we zijn begonnen en zoveel jaar later hebben we hier in pakhuis ook een zaal ingericht. Ondertussen is er ook nog onze orangerie bijgekomen, die heel geliefd is door veel mensen vooral voor ontvangsten, een aperitiefje en kleine recepties en zo.

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws