16.2 C
Antwerpen
zaterdag, juli 13, 2024

Chef Tulli (Shalom Allemaal) gastheer bij Beni Falafel

Chef Tulli Padwa, bekend van de tv-serie Shalom Allemaal verzorgt binnenkort een unieke culinaire avond bij Beni Falafel. Hij maakt het voorgerecht en dessert en de hoofdschotel is de ‘wereldberoemde’ humus compleet van het bekende falafelhuis in de Lange Leemstraat. Beni Falafel is de plaats in Antwerpen waar mensen uit alle lagen van de bevolking, ongeacht geloof of geaardheid broederlijk naast mekaar zitten om te genieten van een heerlijke (vegetarische) maaltijd. Datum : dinsdag 18 juni om 18u30, bij Beni Falafel, Lange Leemstraat 188, 2018 Antwerpen.

Inschrijven kan via mail : [email protected]

Gesprek met Chef Tulli en Harris Malkoc van Beni Falafel

Ik ben eigenlijk een privéchef. Dat wil zeggen mensen mij boeken om voor hen te koken bij hun thuis of op een vakantieoord of waar dan ook. Maar ook om een Chef bij te staan wanneer hij een koosjer maaltijd moet maken en niet bekend is in deze wereld, dan ga ik helpen.

Mensen die jou hebben leren kennen via ‘Shalom allemaal’ of elders, ja tot nu toe konden die niet echt bij jou terecht om eens te komen proeven hè. Dat kan vanaf nu wel.

Ik vind dat inderdaad grappig, dat ik zo gekend ben als chef, maar op televisie ruik je niks en je proeft niks, dus ik vind dat eigenlijk op een manier grappig dat zo weinig mensen hebben geproefd en ja Beni Falafel is perfect voor deze, omdat ik ben in buurt gekend, hij (Beni Falafel) is in de buurt ‘famous’ dus een perfecte synergie hè.

Maar er zijn ook wel redenen waarom dat je per se hier bij Beni Falafel wil zitten hè?

Zeker, ten eerste omdat het koosjer is, dat maakt het voor mij allemaal veel makkelijker, maar ik denk belangrijker is dat Beni Falafel voor ons Joodse gemeenschap dit bijna de enige plek is waar je kan de rest van de bevolking ontmoeten en aan dezelfde tafel wat eten en ik vind dat een prachtige zaak dat dit kan, het is niet allemaal evident hè. En dat (Beni Falafel) bestaat al zo 50 jaar denk ik of …

Sinds 1968

There you go, dus lang in andere woorden en het is eigenlijk een bijna een standbeeld (monument) voor de Joodse gemeenschap. Dat is de plek waar als ik iemand ga ontmoeten van de buurt, zal het alleen maar hier zijn hè.

Het is niet dat je hier ook dagelijks komt koken, het is één keer per maand dat je een vaste avond hebt die open staat voor iedereen hè.

Absoluut en het is inderdaad beperkt, we hebben geen 500 zitplaatsen hier, helaas, maar toch is het een moment om de bevolking te ontmoeten om lokale mensen te groeten, dus prachtig hé, Ik vind het een prachtige zaak.

Wat gaan we dan kunnen proeven van jou?

Ik doe een voorgerechtje en een dessertje en ik laat de falafel staan op zijn plaats waar hij hoort op een piëdestal.

En kan je al een tipje van de sluier oplichten wat je als voorgerecht of of nagerecht gaat maken?

Nagerecht normaal gezien probeer ik deconstructed cheesecake te maken. Deconstructed wil zeggen dat men een gekend gerecht neemt, men breekt het af in al zijn elementen en men stelt het terug samen op de ideale manier om te eten, dus een deconstructed cheesecake is kaas apart, cake apart en garnituur apart, maar heel lekker.

Harris van Beni Falafel, jij hebt binnenkort een bijzondere gast hé?

klopt ja! wij gaan niemand minder als onze onze chef Tulli als gast hier kunnen verwelkomen bij ons, dus we kijken er echt enorm naar uit.

En wat is het opzet?

Wel we gaan hier bij ons in Beni Falafel gaan wij zorgen voor een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht. Voorgerecht en nagerecht worden door Chef Tulli gemaakt. Het hoofdgerecht zullen wij (Beni Falafel) verzorgen en dat is een beetje heel simpel gezegd het opzet, maar uiteraard gaan we ervan proberen om van die avond iets heel unieks te maken.

Dat hoofdgerecht dat moet een falafel zijn …

Ja een falafel. Dus onze gasten kunnen dan kiezen uit falafel ofwel in een broodje ofwel op een schotel. Dus dat is eigenlijk ons bekendste gerecht dat wij al 60 jaar bijna hier serveren.

Het is ook een vegetarische restaurant Ik neem aan dat die avond dan ook volledig vegetarisch is.

Ja, dus die traditie behouden we wel dus naast vegetarisch uiteraard ook koosjer hè, dus die twee kenmerken die kunnen we niet loskoppelen van Beni Falafel dus dat moet altijd blijven, dus zowel vegetarisch als koosjer ja.

Wat maakt die avond zo speciaal?

Bij Beni Falafel hebben we eigenlijk altijd een hele mooie mix gehad van mensen die hier komen eten, dus cultureel gezien, religie, alle lagen van de bevolking komen hier en dat verwachten we die avond ook. We proberen zoveel mogelijk mensen samen te brengen van verschillende strekkingen, van verschillende achtergronden en dat is wat het mooi maakt.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws