20.4 C
Antwerpen
woensdag, juni 19, 2024

Atelier De Meulemeester: kledij op maat in ontspannen sfeer

Ben je op zoek naar het juiste maatpak, dan zit je bij Atelier De Meulemeester aan het goede adres. In een ontspannen sfeer – met een kopje koffie en gebak – bespreekt Peter De Meulemeester de mogelijkheden. Een bruidegom die met zijn suite langskomt, beleeft helemaal een bijzonder moment. Terwijl een van de gasten opgemeten wordt, kunnen de anderen terecht aan de bar en de Pooltafel. Uitstraling is ontzettend belangrijk, weet Peter. “Hier komen dan ook veel zakenmensen om hun kostuum te bestellen” vertelt hij.

Gesprek met Peter De Meulemeester van Atelier De Meulemeester

Atelier De Meulemeester staat voor persoonlijke service. Zoals u hier ziet, zitten we in een atypisch gebouw, de klant rijdt met de auto binnen in onze hangaar en achteraan hebben we een verborgen pareltje een atelier in de stijl van, in de Engelse stijl en wat houdt het juist in? Wij maken kostuums op maat. Wij werken met de fabrikant Scabal, zodanig dat ik alles voor mijn klant opmeet en mijn fabrikant die maakt alles af.

Je wil de mensen ook een feelgood beleving geven als ze hier binnenkomen …

Zeker en vast. Dat is ook de bedoeling dat ik 2 jaar geleden gestart ben, in de plaats van ‘wat kan ik aan die klant verkopen?’ Neen, is het meer van ‘Hoe kan ik mijn klant helpen en hoe kan ik de klant echt tevreden stellen?’ en dat ze zeggen van ‘wow Peter, fantastisch’ en dat ge een knuffel krijgt.

Hoe gaat dat nu precies in zijn werk? Ik kom hier binnen en dan?

Dan gaan we eerst een kopje koffie drinken. Bij het kopje koffie en een gebakje gaan we eens een keer praten. Dan ga ik aan jou vragen, ‘Michel, waarom wil jij graag een kostuum hebben. Of waarom wil je graag een jeans op maat hebben? Of waarom kies je nu echt voor een hemd op maat? Wat zijn jouw problemen die je al in het verleden bent tegengekomen met een kostuum, met een hemd of met een jeans? Dan gaan we kijken welke kleuren passen het best bij u, ga ik ook zien of dat je het gewend bent om een kostuum te dragen. Naargelang de gewoontes dat u hebt, gaan we kijken welke soorten kostuums dat we gaan maken, soft shoulders of met traditionele schouders zodanig dat we echt wel weten wat de klant wilt.

Ik kan aannemen dat heel veel mensen die gaan trouwen, mannen dan, hier hun kostuum komen kiezen …

Zeker een vast en dat is dan echt een volledige belevenis op zich. Ik heb onlangs nog een hele suite gehad bij mij, heel fijn, de jongens waren hier samen allemaal de kleuren en de stoffen, knoopjes, de binnenvoering, het model van het kostuum aan het kiezen, nadien zijn ze een pool gaan spelen, een drankje gaan benutten aan de bar en dan heb ik iedereen één voor één uitgenodigd hier in het atelier zodanig dat ik die persoonlijk kon opmeten. Dat we eventjes een moment met ons twee hadden, dat we zeker zijn dat de maten goed doorkomen.

Hoe belangrijk is het voor een bruidegom of een zakenman om goed voor te dag te komen?

Eerst een verhaal voor de bruidegom is het belangrijk dat ze goed voor de dag komen als ze ’s morgens in de spiegel kijken en dat ze zien ‘Wow ik zie er goed uit en ik voel me goed’, dan gaan ze zeker vast ja tegen hun bruid zeggen. Het tweede, voor een zakenman is het heel belangrijk dat ze een goed voorkomen hebben. Als je bijvoorbeeld in Engeland binnenkomt op Sneakers, dat is ‘not done’. Dan moet je zorgen dat je ook mooi gekleed, mooi strak in pakt bent, en met geklede schoenen gaat, zodanig dat je eigenlijk bij de tegenpartij wordt aanvaard en dat je veel sneller een deal kunt maken.

We hebben het tot nu toe alleen over kostuums gehad, maar jij maakt ook broeken en hemden …

Ja dat klopt. Vaak zeggen ze ‘goh, een jeans op maat’. Wel koop eens een keer een jeans in een gewone winkel dat kan heel mooi zijn, maar er gaat altijd wel iets zijn van ‘goh die jeans die past goed, maar die is net iets te kort of die zit net iets te laag of te hoog aan mijn taille, dat kunnen we hier in het maatwerk volledig echt op maat maken, kunnen we echt de perfecte jeans maken.

Heb je altijd in die kleding branche gezeten?

Toch wel. Ik heb van kinds-af-aan het met de paplepel in de mond gekregen. Mijn ouders hebben in 1980 een herenmodezaken gestart in Mortsel en als kind ben ik daar altijd mee gaan helpen en was ik altijd wel gebrand voor de kledij. Wij hadden zelfs vroeger een echte kleermaker ook in dienst, de Marcel, en als ik 12 – 13 jaar was ging ik altijd bij de Marcel op de kleermakerstafel zitten om mee te knippen en mee te naaien dus ik heb echt het vak wel geleerd van een oudere kleermaker.

Peter De Meulemeester aan zijn bureau in Antwerpen
Peter De Meulemeester aan zijn bureau foto © Aantwaarpe.be 2022
Een ontspannen partijtje biljart om het wachten aangenaam te maken
Klanten kunnen tijdens het wachten een partijtje pool spelen in Atelier De Meulemeester foto © Aantwaarpe.be 2022
Peter De Meulemeester : de man die kleren maakt ... kleren maken de man
Peter De Meulemeester voor zijn atelier foto © Aantwaarpe.be 2022

bekijk meer human interest reportages op www.aantwaarpe.be

Very Sherry wil sherry opnieuw sexy maken

Op uw wenken bediend door de Zingende Ober

© Aantwaarpe.be 2022

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws