16.6 C
Antwerpen
donderdag, juni 13, 2024

Lekker Antwerpen hotspot: Gezonde en lekkere mediterraanse gerechtjes om te delen

Restaurant Boëna in Wilrijk heeft sinds kort een nieuwe chef in huis. Arnau Cruz is nog vrij jong, maar deed al heel wat ervaring op in sterrenrestaurants, zoals El Celler de Can Roca in Girona. Hij wil Boëna nog naar een hoger niveau tillen met nieuwe technieken en gerechten. Boëna serveert vooral mediterraanse en Midden-Oostenkeuken in mezze vorm . Maar wie liever een klassiek voorgerecht en hoofdschotel verkiest, wordt ook op zijn wenken bediend. Wat primeert is het ontspannen vakantiegevoel, vertelt Sean Chacham.

Gesprek met Sean Chacham van restaurant Boëna 

 

Het idee dat de mensen die hier binnenkomen een gevoel krijgen dat ze terug op vakantie zijn. het is de bedoeling om een gevoel van nostalgie te creëren en de mensen deze belevenis te laten hebben.

Wat kunnen we hier dan eten?

Het is een heel gevarieerde kaart, die gaat over heel de Middellandse Zee eigenlijk, Noord-Afrika, Spanje, het Midden-Oosten uiteraard en dat vind je terug op de kaart, zowel bij het eten als bij de wijnen die wij kiezen en bij de cocktails ook.

Laat ons eens beginnen bij het eten, wat kan er gegeten worden hier?

Er zijn de klassiekers als hummus en labneh, typisch Midden-Oosten gerechtjes, die heel populair zijn de laatste tijd, maar ook de Pastilla van kip, wat typisch Noord-Afrikaans is, pasta-gerechten met een twist en ook klassiekers als entrecote met frietjes dat hebben wij ook en in het seizoen mosseltjes, maar altijd wel met een twist.

Het is de bedoeling dat van die gerechten heel veel gedeeld wordt hé?

Dat is het idee. Dus wij raden dat altijd aan dat de mensen gerechten bestellen om uiteindelijk in het midden van de tafel te zetten en iedereen kan dan op zijn eigen bord scheppen. Het is niet voor iedereen. Niet iedereen is daar voor te vinden, maar we proberen het altijd wel aan te moedigen, ook omdat dan de mensen de kans hebben om veel meer te proeven.

Maar als ik hier gewoon één gerecht wil bestellen, dat kan even goed?

Absoluut. We hebben een mix een kleine en grote gerechten zodat iedereen met een voldaan gevoel weg gaat.

jullie hebben sinds kort ook een nieuwe chef in dienst hè, heeft dat een grote verandering teweeg gebracht?

Sinds kort hebben wij een nieuwe chef, een jong talent uit Mallorca die in heel veel van de toprestaurants in de wereld heeft gewerkt en hij heeft hier een nieuwe wind doen waaien, hij heeft de gerechtjes wat aangepast, een beetje zijn eigen inspiratie gebracht en dat valt goed in de smaak bij de meeste mensen.

We zijn hele content met een nieuwe chef.

Waar heeft die vroeger dan nog gekookt?

Hij heeft tot voordat hij bij ons was bij Le Pristine gewerkt in Antwerpen, daarvoor nog in The Duchess en nog andere sterrenzaken en hij heeft ook in de Botanic gewerkt bij Bar Bulot en daarvoor nog in Spanje in Girona in El Celler de Can Roca, wat toch één van de beste restaurants ter wereld is.

Dat tilt het niveau hier toch wel een beetje naar boven dan?

We waren heel content met het niveau van daarvoor, maar uiteraard is het een aanwinst voor team en voor de klanten hier komen.

Je haalde zelf de wijnen al aan, wat voor wijnen worden er geschonken?

We hebben een hele reeks Italiaanse wijnen, Spaanse wijnen, Franse wijnen, maar ook Israëlische wijnen. Het is iets dat niet veel mensen weten, maar de wijn heeft een hele grote traditie in Israël en het Jodendom, historisch gezien. Ze maken uitstekende wijnen in

alle prijscategorieën van goedkoop naar extreem duur en extreem goede kwaliteit.

Dinsdag is sluitingsdag

© Aantwaarpe.be 2023

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws