16.2 C
Antwerpen
zaterdag, juli 13, 2024

Op uw wenken bediend worden door de Zingende Ober

Benny Bruggeman is ‘de Zingende Ober‘. Terwijl hij opdient of afruimt zingt hij liedjes gaande van crooners tot swingende nummers en natuurlijk mogen Aantwaarpse ‘liekes’ ook niet ontbreken. Hij wordt vaak gevraagd in restaurants en op privéfeestjes. Aantwaarpe.be volgde Benny bij An’s Hoeve op Linkeroever, waar hij maandelijks optreedt.

gesprek met Benny Bruggeman, de Zingende Ober

Benny, de Zingende Ober, in actie bij An’s Hoeve op Linkeroever
foto © Aantwaarpe.be

De zingende ober is dus … een zingende ober, maar dat is heel abstract want de mensen kunnen ze zich daar niks bij voorstellen, dus mijn reclame is altijd de mond-tot-mond reclame, van eigenlijk optreden dat ik doe, heb ik er altijd één of twee extra omdat de mensen dat is zo plezant en origineel vinden. Ik maak het mannelijke ras een beetje sterker, in die zin dat ik kan multi-tasken, ik kan afruimen, opdienen al zingend, maar ik doe dat altijd heel subtiel, want het is zo, soms duurt dat soms 10 minuten voordat iedereen dat door heeft. Ik heb zo een klein headsetje en ik loop rond en ik zing. Ik begin altijd rustig met crooners, een ‘jazz’ke’, eigenlijk heel rustige muziek en dan denken de mensen dat ik aan het playbacken ben. Dan kom je voorbij op tafel met een fleske champagne of whatever en dan begin je in te schenken en dan zeggen ze oh ja, die mijnheer die zingt wat mee met dat plaatje hè en dan (klok klok klok) …. Maar dat is wel echt zenne … , neen dat is niet echt, en dan ‘zijt eens stil’, en dan stop ik met zingen

en dan zeg ik ‘ ’t is wel echt zenne’, ja, en dan verschieten de mensen, en zo gaat dat van tafel naar tafel, en het plezante is eigenlijk dat je kijkt wat voor mensen dat je hebt. Zijn het oudere mensen, zijn het jongere mensen? Je moet zien wat voor vlees dat je in de Kuip hebt en dan kunt ge daar op inspelen en dan kunt ge naartoe gaan en dat is eigenlijk mijn sterkte, echt wel het snel schakelen naar de situatie, naar de mensen, naar het feest toe, voila.

Ben jij verbonden, vast aan één bepaald restaurant?

Nee, ik ben gewoon echt freelance maar ik kom eigenlijk minstens één keer per maand in de An’s Hoeve op de Linkeroever waar dat we nu zijn. Ik heb de Rini leren kennen en die heeft een fantastisch concept met één keer maand een gamba-avond, een kreeften-avond,  een Fruit de Mer-avond en daar is eigenlijk altijd waanzinnig veel volk, supertof!

Zing jij dan alleen die crooners enzovoort en jazzy muziek?

Neen ik kan van opera tot schlager en ik pas mij altijd aan. En natuurlijk, ik kom over heel het land en ik probeer een beetje AN te praten maar die Aantwaarpse liedjes moeten er altijd door en overal of je nu in West-Vlaanderen of Oost-Vlaanderen komt, de Lichtjes van de Schelde, dat kennen ze, Mijnen Blauwe Geschelpte, dat kennen ze, dat kunnen ze allemaal meezingen en ik heb dat concept ook meegedaan met ‘De Nief Strangers’, dat concept met de Carl Huybrechts via ATV. Ik was daar ook bij, maar ja dat was met 11 personen en ik vond dat plezant als hobby, maar daar kunt ge uw boterham niet mee verdienen. Maar het was wel heel tof, want we hebben ook bijvoorbeeld die plaat van ‘My Sex is On Fire’ is dan ‘Mijn Ex heeft ne Vrijer’ uitgebracht en zo dus dat was wel een heel plezante periode en die liedjes gebruik ik natuurlijk ook altijd nog als ik tussen de mensen ben. Maar ik zeg het, of ik nu in Oost-Vlaanderen en in West-Vlaanderen ben, ze moeten toch even kunnen horen dat ge van aan Aantwaarpe zijt. En dan zeggen ze altijd ‘Oh ge zijt eens blij dat je naar de parking moogt komen, maar ik kom overal, dus geen probleem.

Je wordt vooral geassocieerd met restaurants neem ik aan, maar ik denk dat jij ook privé-feestjes doet hé?

Jazeker, ik doe verjaardagsfeestjes, jubileums, huwelijken, ik ben onlangs, heel plezant, een meisje – Ik had haar Plechtige Communie gedaan – en toen die18 jaar werd zei ze ‘mama, die mijnheer van mijn communie moet komen spelen’, dus ik zat daar tussen al die tieners, maar ik pas mijn enorm aan en dan zeg ik tegen die meisjes ‘Geef maar een lijstje van wat je graag hoort’ en dan ga ik mee naar House en dan ga ik mee ‘wat kappen’ en zo ….

En tot zelf begrafenissen hé …

Zelfs dat. Dat is natuurlijk minder gezellig en leuk maar ik vind altijd dat als je begrafenis doet voor iemand, live dat dat toch altijd veel meer waarde heeft dan een plaatje opzetten en ik doe dat dan ook, ja, het is heel simpel, als ik iets doe, doe ik dat met mijn hart en anders moet je er niet aan beginnen.

Ik moet nu binnenkort zijn voor Ignace Crombé van de Miss België … dat is een man die mij eigenlijk heel veel boekt, want ik werk niet met kantoren, maar Ignace boekt mij heel veel in West-Vlaanderen en die heeft pancreaskanker en heeft zijn eerste chemokuur gedaan nu, maar hij weet ook dat dat faliekant gaat aflopen, dus ik heb nu ook al liedjes moeten doorsturen naar hem en zo, hij is er heel open over we gaan ook nog zelfs proberen ‘een feest’ te doen voordat hij sterft eigenlijk dat hij echt de mensen kan zien die hem genegen zijn. Maar dat is niet leuk, ik heb dat zelf voor mijn eigen vader en moeder gedaan, dus dat is hard maar dan zet ik mijn verstand op nul en weet ik echt dat dat ja, … dat komt aan en dat is toch wel belangrijk vind ik.

©Aantwaarpe.be 2022

Meer culinaire reportages op www.lekkerAntwerpen.be

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws