22.9 C
Antwerpen
zondag, juli 21, 2024

Wit Zwart Deli: traiteur voor een lekkere en gezonde maaltijd

We eten allemaal graag lekker en als het dan nog even kan, ook nog gezond. Dat is precies de insteek van Wit Zwart Deli, een traiteur – cateraar die al 20 jaar (vooral) Mediterraanse gezonde gerechten bereid. Sinds enkele jaren zitten ze in een groter pand, waar ze de klanten meer beleving kunnen aanbieden. De winkel is nu gevestigd op het Blauwtorenplein (Vogelenmarkt) naast reisbureau Joker. Daar kan je terecht bij Tom en Isabelle Vercammen voor lekkere en gezonde gerechten en streng geselecteerde producten.

Gesprek met Tom Vercammen van Wit Zwart Deli

Wij zijn eigenlijk begonnen als vormgevers, we hebben elkaar leren kennen tijdens onze opleiding en we zochten altijd maar kwaliteit binnen de begrenzing van een economische realiteit en dat is eigenlijk ook wat we nu doen.

Nu maken we lekker eten klaar, ondertussen al 20 jaar, voor onze klanten en dat doen we met plezier.

Wat maken jullie dan klaar?

Allerlei huisbereide dingen, we letten er ook op dat het menu heel vaak varieert, elke week zijn er nieuwigheden, één van onze sterke punten is onze visbereidingen. We hebben er deze week twee: kabeljauw met witloof of gestoomde zalm met selder en saffraan. Maar ook een stoofpotje van lams met balsamico en tal van andere dingen, zoals gravad lax of Sint-Jacobsvruchten die we dit weekend ook gaan bereiden, dus ja we zijn altijd bezig en er staat altijd iets lekkers op het vuur.

Ik merk ook wel wat Italiaanse gerechten …

Er is inderdaad wel een mediterrane inslag, onder andere Italiaans. We willen ook licht en gezond koken en eigenlijk is de rode draad doorheen het verhaal dat we eigenlijk koken voor de klanten zoals we voor onszelf zouden koken. en dat is u eigenlijk lekker maar ook gezond.

Ik hoorde je daarnet raad geven aan een klant van patatjes moeten daar niet bij want je hebt al koolhydraten …

We letten er ook op dat mensen evenwichtig en lekker eten en we bieden niet enkel een product aan, we bieden ook een beetje dienstverlening aan, want we adviseren klant heel graag omtrent zijn aankopen van verse bereidingen, maar ook van wijnen of olijfolie of tapenades.

Naast bereide gerechten zie ik ook nog blikjes sardines en zo staan …

Er zijn een aantal producten die we die rechtstreeks importeren. We kiezen onze producenten ook met zorg uit, want wij zijn zelf onafhankelijke retailers en we willen eigenlijk ook dat onze producenten onafhankelijk zijn. Dus geen (producten uit) slavenhandel hier, lekkere Franse conserven, we hebben ook heerlijke Italiaanse balsamico en tapenades die vegetarisch zijn, van een familiezaak uit Frankrijk die ook aan sterrenzaken levert en binnenkort krijgen we nog Griekse olijfolie binnen met een extra hoge graad van polyfenolen en anti-oxidanten, dus lekker maar ook bijzonder gezond.

En die zwart-wit, waar komt die vandaan?

Voor we de winkel opende deden we al een catering en we hadden toen altijd van die lange zwarte schorten aan met witte hemden. En van daar eigenlijk wit-zwart en toen de winkel opende is ‘Deli’ erbij gekomen, delicatessen …

Jullie zijn al verhuisd, een beetje vergroot denk ik …

We schrijven dit verhaal alle ruim 20 jaar en 4 jaar geleden was het tijd om te veranderen. we zijn verhuisd en we zijn vergroot om de klant meer belevenis in de winkel te kunnen aanbieden.

Mediterrane gerechten bij Wit Zwart Deli
foto © Aantwaarpe.be 2022

© Aantwaarpe.be 2022

 

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws