11.3 C
Antwerpen
zondag, april 14, 2024

Wilrijk is klaar voor Geitestoet op zondag 25 september

Wilrijk maakt zich op voor de allereerste Geitestoet sinds 2015. De organisatoren, muzikanten en acteurs zijn klaar om op zondag 25 september een talrijk publiek uit Wilrijk en ver daarbuiten te trakteren op een groots spektakel. 

Wilrijk zingt Lange Wapper wakker

De Geitestoet is een historisch-folkloristisch spektakel dat in principe om de vijf jaar uitgaat, met dit keer twee jaar vertraging door de coronapandemie. Hij vertelt de geschiedenis van Wilrijk – het ‘Geitendorp’ – aan de hand van praalwagens, reuzen en een massa figuranten. Ook Jommeke loopt steeds mee: de stripheld werd voor het eerst op papier gezet in Wilrijk.

Maar de absolute ster is Lange Wapper. De legendarische reus opent de stoet en zal op de Bist worden wakker gezongen door Wilrijk met een speciaal gecomponeerd Wapperlied.

Kinderdorp en optreden van Sam Gooris

De toegang tot de Geitestoet is gratis. De stoet vertrekt op zondag 25 september omstreeks 15.30 uur en volgt een parcours door het centrum via onder meer de Doornstraat, de Heistraat en de Jules Moretuslei. Op de Bist staan tribunes opgesteld van waar je het beste zicht hebt op de tribune. Kaarten hiervoor zijn nog steeds verkrijgbaar via de website van Schouwburg De Kern.

Ook voor en na de stoet valt er op de Bist heel wat te beleven. Vanaf 12.00 uur zijn er optredens en een groot kinderdorp. Na de stoet geeft de Koninklijke Harmonie Sint-Bavo op de Bist een optreden, gevolgd door het slotoptreden van Sam Gooris om 18.30 uur.

De Geitestoet bezoeken

De Geitestoet is geen exclusief Wilrijks volksfeest. Ook de inwoners van de stad Antwerpen, de buurgemeenten en ver daarbuiten zijn welkom om zich onder te dompelen in

Enkele mobiliteitstips voor wie een bezoek plant:

Kom zo veel mogelijk met de fiets. Er worden tijdelijke fietsenstallingen voorzien in de Sint-Bavostraat (aan de kerk), de Krijgslaan (nabij het skateterrein) en onder het A12-viaduct (ter hoogte van de Oudestraat).

Het gebied binnen het parcours in het centrum van Wilrijk is vanaf de middag afgesloten voor autoverkeer. Ook de parkings Bist en Mastplein zijn niet toegankelijk. Wie toch met de wagen komt, kan zijn voertuig onder andere parkeren onder het A12-viaduct en aan het Universiteitsplein, op wandelafstand van de Geitestoet.

Verschillende buslijnen passeren door Wilrijk, maar doen die dag niet het centrum van Wilrijk aan. De Lijn voorziet omleidingen met tijdelijke haltes.

Bericht en foto : Stad Antwerpen – district Wilrijk

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws