11.3 C
Antwerpen
zondag, april 14, 2024

Wandelzoektocht ‘Beeldig Antwerpen – ’t stad in 100 beelden’

Nog tot 2 september kan je deelnemen aan de wandelzoektocht ‘Beeldig Antwerpen – ’t stad in 100 beelden‘. De wandelrally is een organisatie van Cultuursmakers naar aanleiding van 100 jaar VTB (nu Cultuursmakers). De zoektocht langs verrassende hoekjes en plekjes is in een lus van 5 km. De winnaar gaat naar huis met een vakantiecheque ter waarde van 1.000 euro. Daarnaast is er een prijzenpot ter waarde van 5.000 euro. De brochure is te koop in Het Zuiderpershuis, het toeristisch Infopunt in het Centraal Station en Het Steen, vertelt directeur Griet Janssens van Cultuursmakers.

Gesprek met Griet Janssens van Cultuursmakers

Wij hebben in het Zuiderpershuis een expo rond onze 100-jarige geschiedenis en daaraan gekoppeld ook een wandelzoektocht. Een zoektocht die je kan starten aan het Zuiderpershuis of op de Groenplaats en je meeneemt op ontdekkingstocht door de stad.

Het is een zoektocht ’t stad in 100 beelden’ wil dat zeggen dat het een fotozoektocht is?

Nee zeker niet en we hebben een 36-tal vragen opgesteld waarvan de antwoorden te vinden zijn tijdens de wandeling dus je komt de antwoorden tegen op de gebouwen die we passeren, maar we hebben ook een tiental foto’s gemaakt van street art. In de stad is heel wat mooie street art te vinden en daarvan hebben we foto’s gemaakt waarvan we dan vragen om te zoeken waar je ze op het parcours bent tegengekomen.

Hoe groot of hoe lang is die wandelzoektocht?

De zoektocht is een vijftal kilometer en vormt eigenlijk een lus dus je kan starten aan de expo in het Zuiderpershuis of je kan starten op de Groenplaats en het is een vijftal kilometer lang, maar reken toch wel op een halve dag als je op een aangename manier ook de foto’s wil zoeken, de vragen wil oplossen én wil genieten want tijdens het parcours zijn er ook op een vijftal plaatsen QR-codes met pittige verhalen over Antwerpen te beluisteren, verhalen ingelezen door Dina Tersago.

Mensen die willen deelnemen aan die wandel-zoektocht, wat moeten die doen?

Zij kunnen een formulier aankopen in het toeristencentrum Het Steen of in het Centraal Station of hier op de expo in het Zuiderpershuis en met die brochure in de hand kunnen ze dan door de stad gaan wandelen en ze moeten natuurlijk niet vergeten hun formulier ook in te dienen want er vallen natuurlijk mooie prijzen te winnen.

Wat voor prijzen zijn er te winnen?

De hoofdprijs is een vakantie-cheque geschonken door Toerisme Vlaanderen van 1000 euro, maar daarnaast zijn er nog talrijke hotelovernachtingen restaurantbons, pakketten met lekkernijen te winnen dus het loont zeker de moeite. Prijsuitreiking is op 13 oktober in het stadhuis in Antwerpen.

© Aantwaarpe.be 2022

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws