15.5 C
Antwerpen
vrijdag, juni 14, 2024

Gratis naar het fotomuseum op ‘de dag van de fotografie’

Vandaag, 19 augustus, is het internationale dag van de fotografie of World Photography Day. De fotografie blaast 183 kaarsjes uit. Om dat te vieren gooit het FOMU op vrijdag 19 augustus de deuren gratis open. Je krijgt korting in de FOMU shop en er is een unieke video waarmee je een blik achter de schermen van de FOMU collectie kunt werpen.

Fotoromans in de FOMU Collectie

Het belang van fotoromans als massamedium in de jaren ‘50 vergelijken met de impact van Netflix dezer dagen? Prof. Jan Baetens (KU Leuven) doet het zomaar. In deze video neemt hij je samen met Tamara Berghmans (curator en onderzoeker FOMU collectie) mee op een rit doorheen de geschiedenis van de fotoromans.

Want wie kent niet: de lichtjes melodramatische fotostrips in het tienermagazine Joepie, of in weekblad ‘Het rijk der vrouw’ (dat nu nog bestaat als ‘Libelle’). Maar de fotoroman is meer dan dat, en gaandeweg evolueerde het genre ook tot artistieke producten, waarin fotografen spelen met sequenties, filmische elementen en lay-out. Mooie voorbeelden daarvan zijn Ed van der Elsken en Marie-Francoise Plissart, die deel uitmaken van de FOMU collectie.

De Belgische fotograaf en videokunstenaar Marie-Françoise Plissart vernieuwde het genre grondig met haar fotoroman Droit de regards. Plissart verkreeg in juli 2022 de adellijke titel Commandeur in de Kroonorde.

Op de dag van de fotografie nemen we je graag mee achter de schermen van de FOMU collectie. We laten je kennis maken met drie iconische fotoromans uit onze collectie.

Korting op fotoboeken in de FOMU shop én online

In de FOMU shop krijg je 15% korting op alle fotoboeken vanaf een aankoop van 30 euro.

Kies uit meer dan 100 titels waaronder Masculinities, Stephan Vanfleteren, Max Pinckers, Diana Markosian, Bertien van Manen, Harry Gruyaert, Aglaia Konrad, Bieke Depoorter, Martine Franck, publicaties van .tiff fotografen Alice Pallot, Arian Christiaens, Barbara Debeuckelaere, Lars Duchateau, etc.

De korting geldt zowel in de FOMU shop als de online shop. Online gebruik je de code DAGVDFOTOGRAFIE22. De korting is geldig op 19 augustus 2022.

Tentoonstellingen die je kan bezoeken :

Bertien van Manen – Wish I Were Here
​Diana Markosian – Santa Barbara ​
​.tiff 2022- Emerging Belgian Photograpy

Bestel je gratis ticket online. De korting wordt automatisch verrekend op je ticket.

(bericht en foto : FOMU)

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws