21.2 C
Antwerpen
woensdag, juni 19, 2024

Bien Soigné: Tijd nemen voor een heerlijke maaltijd

Bij Bien Soigné draait het al 15 jaar om genieten. “Hier moet je niet zijn voor een snelle hap” vertelt eigenaar Frederik Saen. Het restaurant vlakbij de Oudaan wil mensen laten genieten van seizoensgebonden gerechten. Er is geen menukaart, enkel maar suggesties. Voor Frederik is het ook een erezaak om de juiste wijn bij elk gerecht te schenken. Wij gingen proeven en werden ‘goed gesoigneerd’.

Gesprek met Frederik Saen van Bien Soigné

Bien Soigné bestaat intussen al 15 jaar, dus we zijn zo stilaan toch een vaste waarde aan het worden in Antwerpen. We hebben al een gevarieerd parcours afgelegd, zowel qua openingstijden als qua concept, maar als er één ding blijft hangen in die jaren, dan is het toch wel onze lunchmenu, onze lunchformule waarmee we groot zijn geworden. Wij voorzien elke middag een lunch menu met twee keuzes in voorgerecht en dan een vis of vlees keuze in hoofdgerecht.

Geen kaart, het is eten wat de pot schaft?

Focussen op die gerechtjes geeft ons de kans om toffer uit de hoek te komen, meer aandacht te schenken en om een tof concept eigenlijk uit te bouwen met heel seizoensgebonden gerechten.

En dat is dan aan een vaste prijs?

Klopt dat komt op 32,5 euro voor het voorgerecht en voor het hoofdgerecht, daarnaast kan je dan nog dessert nemen of nog wat extra startertjes vooraf …

De klemtoon ligt op lunch, dat wil zeggen dat men hier ’s avonds niet terecht kan?

Toch wel. Na de corona periode hebben wij beslist om vlug wat extra avonden te doen en wij hebben twee avonden uitgekozen, donderdag- en vrijdagavond zijn we terug open om te dineren.

En dat is dan a la carte of ook hetzelfde concept?

Hetzelfde concept, 2 keuzes in voorgerecht en 2 keuzes in hoofdgerecht en mogelijkheid om een paar tussengerechtjes te kiezen.

Ik zie ook dat je heel erg geïnteresseerd bent in wijn …

Wijn is toch wel de passie, het juiste glas wijn bij het juiste gerecht is voor mij zeer belangrijk dus daarin, naast onze vaste wijnkaart wisselen we heel veel af met verschillende seizoensgebonden wijntjes per glas.

Ik zie zelfs een Slovaakse wijn …

Ik probeer het niet te ver te zoeken, ik probeer binnen de streken van Europa, maar landen zoals Slowakije en Hongarije staan mee op onze kaart.

Je was daarnet aan het overleggen met het personeel en rust en geen stress dat is wel heel belangrijk he …

Ja we hadden juist nog een vergadering om eens te overlopen wat we juist willen doen, wat ons concept eigenlijk is en de rode draad is toch uw tijd nemen om te komen lunchen of te komen dineren, ik denk dat je voor de snelle hap je niet bij Bien Soigné moet zijn.

Maar je wordt dan heel goed gesoigneerd …

Ja, dat is de bedoeling.

Het team dat u in de watten legt bij restaurant Bien Soigné in Antwerpen
foto © Aantwaarpe.be 2022
Risotto met gamba in restaurant Bien Soigné
foto © Aantwaarpe.be 2022

© Aantwaarpe 2022

 

 

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws