14.7 C
Antwerpen
donderdag, mei 23, 2024

Wafelhuis Van Hecke: uniek recept van 118 jaar geleden

Wafelhuis Van Hecke is het oudste wafelhuis in Antwerpen. Van over heel de wereld – van Amerika tot Zuid-Afrika – komen ze hier de zoete lekkernij proeven. Het authentieke recept van meer dan 100 jaar gelden wordt nog steeds gebruikt en ook speciale wafelijzers. Zora Mitrovic was 17 jaar lang het gezicht van de zaak, maar nu komt ook haar zoon Uros meer op de voorgrond.

Wafelhuis Van Hecke, het oudste wafelhuis van Antwerpen, sinds 1903. foto @Aantwaarpe.be

Gesprek met Uros Kanic-Mitrovic van Wafelhuis Van Hecke

 

We bestaan 118 jaar ondertussen en we zijn gelegen in Nationalestraat nummertje 88 in Antwerpen zelf en onze traditie is verse Brusselse wafels dat we al ondertussen al 17 jaar bakken en dat is onze trots, mensen van over heel de wereld komen bij ons voor de beste wafel van Antwerpen te proeven uiteraard en buiten wafels hebben wij ook verse pannenkoeken en vers ijs dat we zelf maken dus. Wij zijn heel fier op ons concept en ook trots dat mensen van over heel de wereld zo’n delicatesse komen proeven. Zolang we nog kunnen blijven, gaan we dit blijven verder doen.

Van waar komen die dan allemaal, die mensen?

Veel van Japan, Tokio dus echt van Tokio en Amerika en Australië, dus echt alle continenten. Wij hebben heel veel landen al (binnen) gekregen bij ons en dat is echt bijzonder om zoiets mee te maken. Wij hebben ook zelfs mensen meegemaakt van Zuid-Afrika die van ons hebben gehoord, van die lekkere wafels en die kwamen … Er was een periode dat ze kwamen elk weekend bij ons, dat was een familie en die waren zo tevreden, die maakten altijd reclame en sindsdien komen er heel veel Zuid-Afrikaanse mensen bij ons ook. Hetzelfde ook met Japan. Er was een hele bekende fashion-designer bij ons jaren geleden gekomen en die is met ons moeder nog in contact gebleven en die hebben haar ook gefilmd en sinds dat interview met een Japanse TV-zender kwamen er elk weekend heel veel Japanners bij ons ook en oorspronkelijk van Tokio, Nagoya, Osaka en die zijn allemaal onder de indruk geweest van de wafels, want ze bestellen niet een klassieke (wafel) met slagroom, ze bestellen dus ook met verse aardbeien, met bananen, met Amarena kersen, … alles erop en eraan en die zijn altijd zo onder de indruk om zoiets meer te maken.

Waarom zijn die wafels dan zo lekker of wat is er bijzonder aan jullie wafels?

Awel, ons gietijzer, we hebben speciale ijzers, we Bakken onze wafels op gas en ook uiteraard het recept. Het recept zelf is van de stichter van de zaak, Gustaaf Van Hecke, dus we hebben het recept ook overgenomen en tot op de dag van vandaag maken we nog altijd op traditionele wijze onze wafels en dat maakt het heel speciaal ja.

Naast die zoetigheden pakken jullie ook uit met een aantal snacks en gerechten, het is eigenlijk ook een eethuis geworden …

Ja, wij hebben vooral Belgische keuken terug een beetje op de kaart gezet hier in de zaak, dus we maken verse stoverijen zoals varkenswangetjes, videe, stoofvlees, goulash en nog veel meer, en wij hebben dan mensen uit de buurt, vooral de gepensioneerden, die komen bij ons graag een Belgische stoverij eten en na de Belgische stoverij is er altijd plaats voor een dessert en die dessert is meestal een wafel met slagroom.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws