2.5 C
Antwerpen
woensdag, februari 28, 2024

Velo Gelato brengt authentiek Italiaans schepijs met de triporteur

100 jaar geleden werd er al schepijs met een triporteur door de stad rondgebracht. Jeroen Denissen van Velo Gelato herstelt deze traditie in ere, die doorheen de jaren in verval raakte door de komst van de bestelbusjes. Jeroen toert in de grote omgeving van Deurne, Berchem en Borgerhout vooral rond Te Boelaerpark en het Boekenbergpark. Bij Borgo Gelato, waar hij de lekkernij maakt, zijn er 120 verschillende smaken, maar met de fiets neemt hij er telkens maar 8 mee. Velo Gelato komt na afspraak ook langs op feestjes.

Gesprek met Jeroen Denissen van Velo Gelato 

Wel ik rijd altijd rond met acht verschillende smaken, waarvan de klassiekers zoals vanille, Stracciatella en een koffievariant en een chocoladevariant, altijd in de kar aanwezig zijn en dan drie of vier verschillende vegan smaken dus eigenlijk sorbets zal ik maar zeggen, zonder room melk of eieren.

Wat maakt jouw ijskreem bijzonder?

Wel ik rijd rond met Italiaanse gelato en het verschil tussen gelato en traditioneel Belgisch ijs is dat het lichter en smeuïger van structuur is en iets warmer geserveerd wordt waardoor je een beter smaakgevoel in je mond hebt.

Als je door de straten rijdt hoe maak je jezelf kenbaar want de ijskarren die hebben altijd zo’n herkenbaar deuntje bij?

Ja, ik houd er zelf niet zoveel van maar ik heb zelf wel een bel waarmee ik rondrijd. Het enige moeilijke is om af en toe binnen te geraken bij de mensen thuis achter gesloten deuren en ramen. Maar mensen die mij horen op straat die komen altijd glimlachend naar de kar toe.

Hoe kunnen ze jou vinden?

Wel momenteel is het nog een beetje moeilijk maar binnenkort zal ik online te traceren zijn via mijn website www.velogelato.be en kunnen mensen dus zien live op welk moment waar ik me bevind.

Waar rijd je nu op dit moment zo ongeveer rond?

Wel ik werk meestal in Borgerhout extra muros, dus rond het te Boelaerpark of het Boekenbergpark en dan in een ruime cirkel van anderhalve tot twee kilometer vind je mij in de straten en op de pleintjes terug.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws