14.7 C
Antwerpen
donderdag, mei 23, 2024

Live EK-voetbal, speciale biercocktails en lekkere hapjes in de Stadsbrouwerij

Veel leven in de Stadsbrouwerij De Koninck deze zomer. Momenteel kan je wedstrijden van de Rode Duivels en het EK volgen op grote schermen en dat in combinatie met speciale biertjes, cocktails en lekkere hapjes. Heel de zomer kan je sportwedstrijden volgen en is er nog meer te beleven.

Gesprek met Robby Lancel van Stadsbrouwerij De Koninck

Er gebeurt van alles, er is leven in de brouwerij zoals we dat graag zeggen. We zijn bezig, ja het is EK en we zenden de Belgische matchen uit, dus je kan hier komen supporteren voor de Rode Duivels. We hebben een aantal schermen gezet, maar het is wel enkel op reservatie en dat kan via onze website via dekoninck.be en ja daar zijn we nu volop mee bezig en we kijken er enorm naar uit.

Maar het zal niet alleen voetbal zijn, er komen nog activiteiten?

Er komen nog andere dingen, … Er zitten nog wel wat dingen in de pijplijn. Ik kan er niet veel over zeggen want evenementen zijn nog een beetje in planfase. Er komt zeker van alles aan, maar er is hier altijd wel iets te doen, er valt altijd van alles lekkers te proeven en te genieten van van alles.

Er is vanalles lekkers te proeven dan denk ik in de eerste plaats van bier.

Jazeker bier ja. Dus het bier wij hier hier in de stad brouwen, kan je hier natuurlijk altijd proeven maar naast ons Bolleke en onze Tripel d’Anvers zijn er ook een heleboel biertjes van andere brouwerijen die je hier kan proeven, maar ook heel leuk wij brouwen ook af en toe een ‘Specialleke’ zoals we dat noemen en meer experimenteel bier en tijdelijk dat je dan enkel hier kan krijgen. Maar je kunt het ook in grote blikken laten vullen vers van ’t vat om dan mee naar huis te nemen. Dat is ook wel heel leuk en noemen we crowlers, … is heel uniek.

En dan zijn er ook nog cocktails ja cocktails …

Ja inderdaad cocktails. We hebben nu twee biercocktails de ‘Vive ”Anvers’ dat is eentje op basis van van Tripel d’Anvers en Elixir d’Anvers en de ‘Spice Shuttle’ dat is een bier met een ‘Specialleke’ met onze ‘Lost in Spice’ dat als basis met nog bruine Rum en enkele andere ingrediënten, super verfrissend, heel leuk en ook weer heel uniek.

Uiteraard zijn er ook wel hapjes …

Ja hapjes uiteraard. We zitten hier bij Stadsbrouwerij De Koninck zijn verschillende ambachten hier op de site, dus allemaal smaakmakers. We hebben hier een slager, een kaasaffineur, een chocolatier, een bakker enzovoort, we hebben veel restaurants. Hier op ons terras in onze bar hebben ook wel wat hapjes van hen, zodat je ook wel wat kunt proeven. Om er ééntje voor te stellen, we hebben bijvoorbeeld varkenskroketjes van de Butcher’s Son, een Michelinsterrenzaak hier op de site, die kan je hier bij ons komen proeven als we als ’test’ om het zo te zeggen.

En dan kan je ook nog het museum bezoeken …

Uiteraard en als dat smaakt, kan je altijd nog bij ons onze tour gekomen doen. Wij hebben een interactieve brouwerijtour, zonder gids, het is allemaal op eigen tempo. Het gaat niet alleen over biertjes, het is ook niet enkel voor de bierkenner of de bierfanaat, het is voor de hele familie. Er valt van alles te ontdekken over Antwerpen over bierglazen, over hoe bier gemaakt wordt, het is allemaal heel visueel interactief dus het is echt wel voor iedereen.

Het is eigenlijk een complete daguitstap?

Je kunt hier een zeker een hele dag doorbrengen, dat kan zeker ja.

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws