14.7 C
Antwerpen
donderdag, mei 23, 2024

’t Antwaarps Amusements Theater wil Antwerpse comedy nieuw leven inblazen

’t Antwaarps Amusements Theater is een vrij nieuw gezelschap. Vorig jaar werd één voorstelling gegeven, maar moest dan door de gekende redenen de activiteiten even staken. Maar nu zijn ze terug vol goeie moed aan het repeteren. Met het wegvallen van ’t Echt Aantwaarps Theater kwam er een leegte en die willen zij gaan invullen met blijspelen in het Antwerps dialect. ’t Antwaarps Amusements Theater werkt met verschillende getalenteerde acteurs die hun sporen reeds verdienden op verschillende amusementsvlakken. Hun eerste stuk in juli heeft met ‘sexy lingerie‘ echter weinig om het lijf … maar wie van een Antwerpse deurenkomedie in het dialect houdt, kan best een plekje reserveren.

Gesprek met Frank Harsdorf van ’t Antwaarps Amusements Theater

We proberen vooral comedy te brengen om het in het kort te zeggen, … lachen.

Comedy, lachen dan denk ik aan Echt Aantwaarps Theater en die toestanden, zit je dan in die richting?

In die richting ja, dat mag je wel zeggen … Ja eigenlijk nu dat ze gestopt zijn, is het misschien een moment om dat levendig te houden, want eigenlijk echte comedy-gezelschappen in Antwerpen zijn schaars.

Zijn die dan ook in het dialect, jullie stukken?

Ze zijn allemaal in dialect ja, in het echt Aantwaarps …

Welke stukken staan er zo de komende maanden op het programma?

Wel, we zijn nu druk aan het repeteren voor onze de eerstvolgende productie, die we in juli gaan spelen vanaf 9 juli, en dat is ‘sexy lingerie’ een titel die misschien wel aanspreekt.

Wat komt er dan daarna nog?

Daarna komt – en laat ons zeggen – een een comedy topper. De meester goede comedy’s worden in Engeland geschreven, dus het is een Engels stuk vertaald en dat heet dan ‘In de kast en onder het bed’.

Het zijn allemaal een beetje stukken …

Laat ons zeggen dat het allemaal, enfin de meesten toch, de klassieke deuren comedy’s zullen zijn, met veel deuren en veel mensen die elkaar niet mogen zien.

En wie speelt er allemaal mee in jullie gezelschap? Zijn dat bekende acteurs?

Daar zijn een aantal bekende mensen bij zoals bijvoorbeeld Ben Van Hoof, die laat ons zeggen, toch bekend is van de Dash reclametjes in de tijd en ook bij ATV indertijd zijn opwachting heeft mogen maken.

Zijn er nog verdere plannen? Ik hoorde je daarnet – of het is misschien wat voorbarig – iets zeggen van een musical?

Neen, dat is niet voorbarig want als je hem iets naar buiten wilt komen tegenwoordig moet je in heel seizoen al geplant hebben en dat hebben we dan ook gedaan en dus, laat ons zeggen, om de 2 maanden kunt ge een van onze nieuwe productie verwachten

Hebben jullie een eigen zaal waar jullie optreden?

Momenteel nog niet. Dus momenteel spelen we nog – en dat is voor veel mensen misschien een verrassing – in een theaterzaal is maar in het stedelijk Lyceum Olympiade op het Kiel. Daar hebben wij een mooie theaterzaal ontdekt waar we nu onze producties voorlopig spelen.

Theater maken kost nu eenmaal geld, zijn er subsidies zijn er sponsors?

Helaas geen subsidies en het antwoord daarvoor is dat we te gewoon zijn.

Ja, dat klinkt misschien heel raar maar wij spelen gewoon doordeweekse komedies zoals er veel heb gespeeld worden in Vlaanderen en om te kunnen genieten van die subsidiepot moet je iets speciaals doen.

Maar het speciale is misschien wel dat jullie het Antwerpse comedy gebeuren niet willen laten verloren gaan?

Blijkbaar is dat niet speciaal genoeg.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws