24 C
Antwerpen
zaterdag, juli 20, 2024

Speciale smaken in ijssalon Smaeck

Appeltaart-ijs, stroopwafel-ijs en spekkoek-ijs, het zijn smaken die we in Antwerpse ijssalons niet vaak tegenkomen. IJssalon Smaeck wil net als hun croquettenbar enkele huizen verderop unieke smaken aanbieden. De Het ijs wordt in Italië gemaakt en (via een Nederlands ijslaboratorium) naar Antwerpen getransporteerd.

Gesprek met Xandra ten Kleij van ijssalon en Croquettenbar Smaeck

Ambachtelijk Italiaans ijs gaan we daar verkopen , een speciaal Italiaans recept

Zoveel verschillende smaken. Ik heb keuze uit 80 smaken. ik kan er nu 12 aanbieden, maar ik wil wel in de toekomst verschillende smaken gaan verkopen en wisselen dus niet constant dezelfde smaken hanteren, dus ik heb keuze uit 80 smaken die je kan kiezen en elke week probeer ik in de nieuwe smaak te introduceren.

Zijn er bijzondere smaken bij, smaken die wij hier nog niet kennen hier in Antwerpen?

Ik denk het wel bijvoorbeeld het appeltaart-ijs, de stroopwafel is natuurlijk wel lekker Nederlands.Wat hebben we nog meer, merengue …

Spekkoek, dat zijn toch smaken die je niet zo vaak tegenkomt in een ijssalon en aangezien we ook heel uniek zijn met de Croquettenbar qua verschillende smaken van kroketten, willen we het ook in het ijs zijn.

De Lange Koepoortstraat hier met de heraanleg is eigenlijk wil helemaal opgefleurd hè?

Daar zijn wij heel content mee. Alle handelaars in de straat die zijn dolenthousiast. Het is jammer dat de corona er achteraan kwam, maar dus maar het eind is in zicht van de corona dus we hopen dat het zo snel mogelijk weer opleeft en dat de straat een heel mooi karakter krijgt.

ijs-chef Lia Teulings

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws