6.2 C
Antwerpen
zaterdag, januari 22, 2022

The Wine Center: wijnen met een lekker hapje

Een wijnwinkel waar je kan proeven met een bijpassend hapje. Dat is het concept van The Wine Center in de Leopold De Waelstraat. Sommelier Sanaz Sadegh geeft ook wijnadvies en opleidingen.

The Wine Center (gesprek met Sanaz Sadegh)

The Wine Center is eigenlijk een uniek concept waarin wij eigenlijk verschillende aspecten van een wijn met elkaar proberen te combineren. We hebben een bar waar mensen eigenlijk wijnen per glas kunnen drinken en heel veel verschillende wijnen, meestal of staan er tussen de 20 en 25 wijnen per glas, hele exotische wijnen zijn het. Het is geen klassieke wijnkaart eigenlijk, een beetje van de overal in de wereld; Midden-Oosten, Oost-Europa, Europa en Amerika. Daarnaast hebben we ook nog een boetiek dat is onze wijn-shop waar we een uitgebreide selectie van wijnen hebben ook uit de hele wereld. Wij focussen ons lichtjes op Noord-Amerika met name New York stad en de Finger Lakes regio is een beetje onze specialisatie, maar we hebben heel veel wijnen van overal in de wereld ongeveer 220 referenties in de wijn-shop.

Ik zag ook Australische wijnen met de naam ‘Anvers’

Ja dat is een een Antwerpse vrouw die naar Australië getrokken is en met haar man wijnen maakt.

Kan je hier ook wat eten of is het puur wijn drinken?

De wijn speelt hier altijd de hoofdrol en we gaan hele fijne hapjes serveren, de bar bites ter ondersteuning van onze wijnen.

En zijn die op mekaar afgestemd?

Ja, de wijnkaart verandert om de twee drie weken dus dan gaan heel veel wijnen op de kaart komen en daar zijn altijd wijnen die bij de hapjes passen die zijn ja voor grote delen op elkaar afgestemd.

Ik zag op de venster staan ‘education’ vertel eens wat kan men hier dan leren?

Er worden dus lessen georganiseerd voor beginners and intermediates, lessen tussen de drie avonden en vijf avonden, dus mensen kunnen hier les volgen bij ons om hun kennis te doen groeien over wijnen. Ook organiseren we op regelmatige basis degustaties over verschillende wijnregio’s verschillende druiven dus voor iedereen die geïnteresseerd is in iets, is er iets te leren in onze education center.

Ook interessant voor jou

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

670FansLike
587VolgersVolg
148AbonneesAbonneer

Nieuws