11.3 C
Antwerpen
zondag, april 14, 2024

Louis d’Anvers: Honderdjarige lekkernij krijgt eindelijk een naam

Antwerpen heeft er een lekkernij bij : de ‘Louis d’Anvers’. Het product van Massepain Sleeubus, marsepein, is al bijna een eeuw oud, maar bestaat nu ook in pralinevorm en kreeg een naam, Louis d’Anvers. Bakkers werken al heel lang met deze Antwerpse marsepein en de scouts kopen hier het snoepgoed voor hun jaarlijkse marsepein-slag.

Gesprek met Bart Peelmans van Massepain Sleeubus (Louis d’Anvers)

Louis d’Anvers komt van Louis Sleeubus, fabriek Massepain Sleeubus in Antwerpen, 99 jaar geleden opgericht in het Antwerpse, het is een marsepein fabriek en we hebben al 99 jaar voor patissiers en bakkers producten gemaakt, maar nu voor de consument die het ook wel kan smaken, hebben we een nieuw merk gelanceerd ‘Louis d’Anvers’.

Wat zijn die producten van Louis d’Anvers?

De basis is altijd marsepein, maar wij maken ze ook in stukjes en 250 gram of goud klompjes van 500 gram, maar misschien is de nieuwigheid voor de consument dat we er ook pralines van maken. Heerlijke 50/50 kwaliteit marsepein omriemd met lekkere Belgische chocolade.

Hoe Antwerps of hoe Belgisch kan marsepein eigenlijk zijn?

Marsepein op zich; Amandelen komen bij ons uit Spanje of Portugal, de suiker komt wel uit Tienen, dat is vrij Belgisch, en de chocolade is ook heerlijke Belgische chocolade. Maar het is vooral de Antwerpse, Bourgondische en ambachtelijke manier van maken die het zo speciaal maakt.

Wordt dat nu het nieuwe Antwerpse Handje die Louis d’Anvers of wat moet ik me daar bij voorstellen?

Het zal het Antwerps Handje niet vervangen natuurlijk, maar het is een mooie aanvulling. Het is echt wel een Antwerps product, een Antwerpse trots zoals we Elixir d’Anvers hebben, zoals we Triple d’Anvers hebben, is Louis d’Anvers het volgende waarmee we kunnen uitpakken in Antwerpen.

En dat is nu ook particulier verkrijgbaar.

Absoluut, we hebben hier in de Isabellalei 92 een klein loketje Zo’n klein treinloketje waar al jaren de mensen het wel weten te vinden, maar sommige mensen passeren hier dagelijks en hadden het nooit gemerkt. Je kan het hier dus wel kopen, anderzijds hebben we ook een webshop, louisdanvers.be, waar iedereen de heerlijkheden kan bestellen.

Massepain Sleeubus is eigenlijk een echt Antwerps familiebedrijf.

Absoluut, we zijn de vierde generatie van de familie sleeubus, Louis Sleeubus heeft dit opgericht in 1923, toen was de Isababellalei nog heel parmantige winkelstraat . Ze hadden toen een geweldig klein confiserietje maar na verloop van tijd smaakten de bakkers zijn marsepein ook wel en begonnen die in groten getale af te nemen, zodat hij daar eigenlijk is beginnen op focussen en een fabriek heeft gemaakt die nu bijna 100 jaar bestaat.

Wat is nu de volgende stap komen er nog producten bij?

Er zullen zeker nog producten bij komen. Het zal altijd op marsepein gebaseerd blijven, maar we gaan daar zeker nog nog lekkere smaken aan toevoegen, pistache, je kan ook met orangettes werken, anderzijds denken we zeker omdat er in het buitenland nog wel Antwerpse producten gesmaakt kunnen worden dus da’s ook een volgende stap.

Foto’s @ Massepain Sleeubus : Fille Roelands en Ian Hermans

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws