19 C
Antwerpen
donderdag, juni 13, 2024

Professionele muzikanten brengen eerbetoon aan Pink Floyd

De kans dat je Pink Floyd nog live aan het werk kunt zien, is zo goed als onbestaande. De Britse rockband stopte ermee in 1995 en er kwam een eenmalige reünie 10 jaar later. Maar wil je nog eens LIVE genieten van ‘another brick in the wall’ en ‘wish you were here’, dan kan je naar de Tributeband ‘Floyd Matters‘ gaan kijken en luisteren. De band bestaat uit professionele studiomuzikanten en ze brengen een wervelende show. Drijvende kracht achter het project is Antwerpenaar Chris Van Nauw, die zelf bij Soulsister speelt.

(Videomateriaal Floyd Matters – Chris Van Nauw. Foto Monique Harcum : copyright JiVe)

Gesprek van Chris Van Nauw van Floyd Matters

Het is echt een Tribute band omdat we toch de sound van Pink Floyd willen benaderen. Een coverband zal eerder verschillende nummers van verschillende groepen spelen, maar wij houden het gewoon bij één groep Pink Floyd. We proberen hen zo goed mogelijk te benaderen en onze show ook een beetje in die richting te sturen met de middelen die we  hebben.

Zijn er ook visuele middelen, is er ook video bij?

We gebruiken video ja. We gebruiken graphics en video’s die met het nummer te maken hebben die Pink Floyd zelf ook gebruikte of sommige hebben we zelf gemaakt ook en bij sommige nummers gebruiken we video’s.

Hoe is die idee ontstaan om die band te beginnen?

Het is misschien een beetje raar, maar ik speel al een tijdje bij Soulsister en bij Soulsister krijg ik per optreden elke keer wel de kans om mijn kunnen te tonen en te laten horen. In het begin was dat nog een beetje richting zoekend en Jan Leyers die zei tegen mij ‘Chris, je zou eens naar Gilmour moeten luisteren, David Gilmour, want je zit precies in die een trend te spelen’

en dan ben ik daar beginnen doen en dat is een beetje onder mijn vel gekropen, en dan ben ik ook meer naar de Pink Floyd beginnen luisteren en van het één komt het ander en dat is in mij geslopen, en op een gegeven moment dacht ik daar wil ik toch wel iets meer mee doen en dan dacht ik om een Tribute band te beginnen.

Je noemt, Leyers en Michiels, zitten er trouwens nog professionele muzikanten in die tribute band?

Eigenlijk wel. We zijn eigenlijk een grote studioband zal ik zeggen, iedereen is professioneel bezig bij verschillende groepen, namen: Natalia, Clouseau, Soulsister, … allez, het is een allegaartje van een studiomuzikanten in freelancers.

Er is zelfs een link met het Eurosongfestival dat net voorbij is …

Ja, afgelopen weekend heeft heeft Monique (Harcum) meegedaan met Hooverphonic ja, dat zal iedereen wel gezien en we denk ik, ik heb het ook vermeld op Facebook.

Wat willen jullie bereiken? Want als je met zo’n muzikanten muziek maakt, dan heb je toch de bedoeling om ergens te geraken.

Ja, we willen nog groeien, vooral groeien en groter worden, onze show nog meer aanpassen nog specialere dingen doen en voor zoveel mogelijk publiek kunnen spelen, … ons ding kunnen doen her en der en hopelijk ook een beetje meer in buitenland gaan spelen.

Zijn er al vooruitzichten van optredens in het Antwerpse?

We hebben twee optredens die – als corona geen roet in het eten gooit – waarschijnlijk wel zullen doorgaan. Maar helaas kan ik nog niet zeggen waar dat die zijn. Maar dat kan je terugvinden op onze website of Facebookpagina van Floyd Matters.

Welk publiek bereiken jullie eigenlijk? Zijn er bijvoorbeeld jongeren die ook naar jullie optredens komen?

Wel, ja, je zou ervan verschieten, maar het publiek is heel divers, allerhande mensen van allerlei pluimage, alle leeftijden, van 7 tot 107, ik verschiet er soms zelf van, maar de muziek van Pink Floyd is nog niet verloren. Er is nog heel veel aandacht voor, voor die muziek en dat is wel heel leuk om te zien.

(Muziek – another brick in the wall)

(Videomateriaal Floyd Matters – Chris Van Nauw. Foto Monique Harcum : copyright JiVe)

 

 

Ook interessant voor jou

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws