14.7 C
Antwerpen
donderdag, mei 23, 2024

Restaurant De Peerdestal meer dan alleen paardenvlees

Restaurant De Peerdestal in Antwerpen bestaat al 47 jaar. Liefhebbers van een goeie paardensteak zijn hier vriend aan huis. Maar er is veel meer te verkrijgen dan alleen maar paardenvlees. Er is ook een ruim aanbod uit dry-aged vlees en kreeften.

Gesprek met Mike Vlasman van restaurant De Peerdestal

In eerste instantie is de Peerdestal bekend om zijn paardenvlees maar daarnaast zijn we ook bekend geworden vanwege de kreeften, verschillende kreeftenbereidingen en we hebben onze dry aged uit onze eigen rijpkasten waar we nu eigenlijk op zeer bekend voor zijn.

Als je geen paardenvlees lust kan ik hier dan ook terecht voor een rundssteak?

Zeker weten, alles wat in de dry aged kasten hangt, dat zijn dat zijn koeien dus dat is rundvlees en we hebben uiteraard ook verschillende rundergerechten dus niet alleen paardenvlees.

Dan denk ik aan Holstein bijvoorbeeld, Limousin, …

Holstein, Simmental, Txogitxu, Angus, BBB (Belgisch Witblauw) …

Niet onbelangrijk, zijn er ook bijvoorbeeld de Japanse koeien die gemasseerd worden?

Ja maar die heb ik zelden, want ik vind die prijs te duur. Ik moet het dan duur inkopen en dan moet ik het duur verkopen en dat vind ik net erover.

Ja, als Nederlander in Antwerpen weet je dat de prijs natuurlijk belangrijk is …

Uiteraard maar ik zit worden langer en Antwerpen dan in Nederland.

Je hebt ook een menu.

Ja dan zijn wij ook bekend om, dat is ons maandmenu ‘all in’, daar zit eigenlijk alles in.
Het begint met een aperitief cava, dan heb je vier verschillende voorgerechten, vijf verschillende hoofdgerechten, vier verschillende nagerechten, wijn a volonté en koffie en dat begint vanaf een prijs van 57,50 euro, dus met de gewone wijnen en er wordt iets duurder met andere wijnen.

Dus in die 57 euro is de wijn inbegrepen, aperitief en de koffie en altijd onze befaamde paardensteak zit er altijd in.

Ik zie binnen ook heel monumentale lusters hangen.

Dat klopt. Een goede vriend van mij ‘Sprookjes nv’ heet zijn firma, daar heb ik de lusters vandaan en ik vind dat heel charmant want het geeft een heel Franse sfeer, vind ik.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws