15.1 C
Antwerpen
vrijdag, juni 14, 2024

Ontdek de monumentale kerken met unieke fotozoektocht

Blijf je deze zomer in eigen land, ben je een actieve speurneus en zoek je nog inspiratie voor een leuke culturele en religieuze daguitstap? Trek er dan vanaf 1 juli tot en met 31 augustus te voet, per fiets of met de auto op uit in het bisdom van Antwerpen en laat je verrassen door uniek religieus erfgoed in de vicariaten Antwerpen en Kempen. Het is een boeiende (zoek-)tocht voor iedereen en er is een uniek attentie aan verbonden, vertelt Chris Van Vliet, Coördinator project Handelingen (Kunstkringen).

klik hier voor meer informatie over de (zoek-)tocht

 

 

 

Gesprek met Chris Van Vliet: Coördinator project Handelingen (Kunstkringen) van Bisdom Antwerpen

Chris Van Vliet, het bisdom organiseert tijdens de zomer iets bijzonders voor de Antwerpenaars

We willen hen graag het huis uitlokken voor diegenen die niet naar het buitenland trekken en we nodigen hen uit om de vijf monumentale kerken van Antwerpen, die eindelijk terug open zijn, samen wandelend te ontdekken.

En dat is dan op het grondgebied van Antwerpen?

We hebben in de kernstad de vijf monumentale kerken en we hebben ook een mogelijke uitbreiding naar wat we noemen ‘Warm Noord’, dat wil zeggen de Heilig Hartkerk in de Lange Beeldekensstraat en Sint-Eligius in Antwerpen-Noord, met een fotozoektocht als surplus.

En er is ook een stop of een mogelijke stop in een museum …

Inderdaad, het museum Mayer van den Bergh heeft heel wat relevante kunst rond Paulus in haar voorraad en die staat op zaal opgesteld en die zijn ook heel graag bereid om de bezoekers te verwelkomen.

Ja, de rode draad is de voettocht van Paulus?

De bedoeling is van de figuur te ontdekken in de kunst, tegelijkertijd een klein beetje achtergrondinformatie door het geven, maar vooral te genieten van de schoonheid van al die kerken in Antwerpen.

Er is ook een zoektocht, een fotozoektocht, mensen die die binnenbrengen krijgen die een prijs iets?

Wie de fotozoektocht beantwoordt en die antwoorden binnen stuurt, krijgt alvast de antwoorden toegestuurd en wie de moed heeft om een hele parcours af te wandelen en de vijf stempels te verzamelen krijgt een oorkonde ondertekend door onze bisschop thuis toegezonden.

Nu het voetgedeelte is één onderdeel, er is nog meer …

Absoluut wij hebben ook een autozoektocht doorheen het hele bisdom in het teken van de Geest, een noorder- en zuiderroute die heel veel hele mooie plekken aandoet en we hebben een fietstocht in Kempen-Oost, de streek rond Turnhout, een goede 49km, die ook hele mooie plekken aandoet in de voetsporen van Petrus.

Maar je moet niet christelijk zijn om het te doen hé?

Het staat open voor iedereen. Er is toerisme, er is gezin, er is gezelligheid en er is natuurlijk ook een stuk kunst dat we graag aanbieden, het staat open voor iedereen met enthousiasme.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws