6.2 C
Antwerpen
zaterdag, januari 22, 2022

Webshop voor baby- en kinderspullen houdt Poldertraditie hoog

Het Kleine Nijlpaard, de webshop van Laura Wouters en haar mama Judith, hecht veel belang aan lokale verankering en de tradities uit de Polder. Zo worden babyspulletjes verkocht met een knipoog naar het Gansrijden. Hoewel een een webshop is, wil men toch contact houden met de klanten. Het Kleine Nijlpaard is dan ook veel meer dan een online winkel. Laura wil Babyshowers organiseren, waarbij mama’s (en papa’s) in spe zich – omringd door vrienden – kunnen voorbereiden op het komende ouderschap.

 

 

 

 

 

Gesprek met Laura Wouters van Het Kleine Nijlpaard

 

 

 

We verkopen baby- en kinderartikelen en voorlopig beperken ons tot kleedjes voor kindjes van 0 tot 2 jaar en voor de rest verkopen we ook een aantal essentials, zoals tetradoeken en fopspenen van het leuke merk Frigg.

Lokale verankering is ook belangrijk …

Dat klopt wij hechten daar heel veel waarde aan. Wij zijn zelf afkomstig van een Polderdorp, van Zandvliet, mijn mama woont daar momenteel nog steeds en ik woon zelf in Kapellen. We zouden het heel leuk vinden om vooral aan die mensen spulletjes te verkopen, dat geeft mij om de mogelijkheid om het eventueel met de fiets weg te brengen en contact te leggen, want we zijn een online webshop, maar ik vind het eigenlijk veel leuker om mensen ‘face-to-face’ te kunnen spreken.

Er is ook een verwijzing naar het Gansrijden in jullie gamma …

Ja, dat klopt, om de opening van onze webshop te vieren zijn we eigenlijk gestart met ganzenrijden-actie omdat dat door corona toch niet kon doorgaan ook dit jaar niet en hebben een merkje gevonden dat hele leuke ganzen-artikelen verkoopt. We hebben daar 4 items uit gekozen en die verkopen aan een scherpe prijs om het leed een beetje te verzachten.

En zo krijgen de baby’tjes het gansrijden met de paplepel ingegeven …

Ja, dat klopt.

Je bent nog bezig met een aantal nieuwe dingen: een ‘babyshower’.Leg eens uit wat dat is…

Een ‘babyshower’ is eigenlijk iets dat al een lange tijd heel populair is onder de jonge mensen. Dat gaat eigenlijk over een gezellig samenzijn; de mama-to-be of misschien zelfs op de papa-to-be met een aantal vrienden en vriendinnen. Dat wil eigenlijk zeggen dat ik bij thuis een bepaalde setting kom installeren en dat de mama to be met vriendinnen kan genieten van een na een dagje gezellig samenzijn voordat het kindje arriveert.

Is het vergelijkbaar met een Tupperware bijvoorbeeld?

Zo zou je het kunnen zeggen, ja inderdaad.

En er worden ook dingen geproefd en zo ?

Ja ik zou graag een aantal activiteiten willen aanbieden en het is dan natuurlijk aan die vriendinnen om te kiezen welke dat dat exact zijn, dus babyvoeding proeven is altijd een hele populaire. Je moet toch weten wat je je kindje geeft of bijvoorbeeld een leuke boodschap op een pamper schrijven zodat de mama die ’s avonds laat als er weer de pamper moet veranderen moet denken aan die leuke tijd terug samen of een pop heel snel een pamper aandoen dat zijn activiteiten die ik kan aanbieden.

Duurzaamheid is ook een belangrijk gegeven, zo ga je in de toekomst ook tweedehands spullen aanbieden …

ja dat zouden we heel leuk vinden. Ik heb voor mijn eigen dochter Marie heel veel spullen tweedehands gekocht ik denk maar aan een kinderwagen, de kinderbox en de wipper. In de kringloop op Tweedehands of op Marktplaats zijn er echt wel heel mooie pareltjes te vinden, die je door te wassen en een beetje opknappen een nieuw leven kan geven. Sommige van die items komen ook mijn heel leuk verhaal en we willen die drempel voor jonge ouders gewoon veel minder groot maken dus wij gaan op zoek naar die pareltjes, wij knappen die op en wij bieden die je opnieuw aan.

 

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

670FansLike
587VolgersVolg
148AbonneesAbonneer

Nieuws