14.7 C
Antwerpen
donderdag, mei 23, 2024

Tromp 31 op het Eilandje: “De klant beslist wat wij verkopen”

Tromp 31 is de nieuwste Concept Store in Antwerpen. Op het Eilandje – in de Nassaustraat – laten Anneke en Luc hun droom in vervulling gaan met deze zaak. Bij een drankje kan je snuisteren in de uitgestalde brocante, je. vindt er een heleboel hebbedingetjes, bloemen, planten tot zelfs mode. De winkel moet nog evolueren zoals de klanten het willen. De winkel nodigt meteen uit om binnen te lopen langsheen de groene plantenwand … waar zelfs al en duif zich heeft in genesteld. In Tromp 31 is er altijd wel wat te beleven of ontdek je steeds nieuwe spulletjes. En vind je niet wat je zoekt, dan gaan Anneke en Luc voor jou op zoek.

Gesprek met Anneke Mertens van Tromp 31

Wij wouden iets anders doen dan anderen en wij twee gaan echt wel voor onze passie en dat wil zeggen dat we enkel gaan verkopen waar we onszelf goed wij voelen. Nu zijn eerder Deense shops met heel strak design heel trendy, wij stappen daar nu echt wel helemaal van af, maar wij gaan tcoh hele trendy spullen uit Denemarken verkopen, maar we gaan ook brocante, bloemen, planten, fashion, kaarsen, brillen, al wat je maar denkt, alles waar wij ons goed bij voelen verkopen. Wij willen dus dat zowel jong als oud hier komt, iedereen is welkom, je kan hier een tasje koffie komen drinken en een babbeltje doen, bedoeling is dat we hier kunnen blijven werken tot als we op pensioen gaan.

Ik zie ook bloemen, planten allemaal zijn dat huiskamerplanten … ?

Neen, wij gaan een eigenlijk heel uitgebreid. Ik ging eigenlijk nooit of nooit nog een bloemenwinkel opendoen, mijn ouders hebben bijna 60 jaar een bloemenzaak gehad, we waren daar met meerdere kinderen, maar niemand heeft dat voortgezet, maar het zit toch in mijn bloed, dus ga ik er mij terug volledig inzetten. We gaan zowel bloemen doen die je als geschenk kunt geven, gewone mooie boeketten, we gaan voor buiten mooie planten doen, tot zelfs olijfbomen toe, we gaan cactussen verkopen,  … het enige wat we niet gaan doen is echte kleine plantjes voor in bakken, maar voor de rest doen we gewoon alles. Dus de bedoeling is niet dat wij evenementen- en trouwboeketten en zo gaan maken, maar wordt dat in de toekomst gevraagd, dan gaan wij dat waarschijnlijk wel ook aanpassen, de klant gaat beslissen wat wij gaan moeten doen in de toekomst.

Brocante; elk stukje heeft een beetje zijn verhaal hé?

Ja absoluut! Brocante, mijn broer is brocanteur, ik ben daar eigenlijk door hem een beetje ingestapt en het is nu al meer dan 30 jaar dat ik heel veel verzamel. Mijn vriend die ik zeven jaar geleden ben tegenkomen, die heeft dezelfde passie, we zijn samen beginnen markten te doen en we hebben dat eigenlijk voor ons persoonlijk altijd zitten aankopen, maar dat is meer en meer geworden van kijk, we kopen nog bij wat ooit gaan we die shop doen. Nu gaat mijn broer leuke spullen leveren, wij doen onze eigen spullen erbij, dus we gaan eigenlijk elke maand nieuwe spulletjes hebben en ondertussen gaan wij blijven onze passie voortzetten, dat is onze markten in Frankrijk, in Wallonië, … overal gaan zoeken voor als een klant iets vraagt, dan gaan we daar naar op zoek.

En ook de kleine kindjes moeten hier welkom zijn …

Ja absoluut. Een paar dagen geleden ben ik voor de tweede keer oma geworden en omdat ik zelfstandig ben, kan ik heel weinig dat kindje bijhouden, dus ik had zoiets van kijk die shop mag open gaan, maar hier moet zeker elk kindje welkom zijn. We hebben ook een wat knuffels gekocht, we hebben leuke dingen gekocht, veel kleuren in de winkel gezet daar eigenlijk iedereen graag gaat komen. We gaan zorgen dat het allemaal netjes staat dat als er kindjes komen geen vazen kunnen omver vallen, maar in ieder geval zijn we zeer kindvriendelijk geen enkel probleem.

Bij het binnenkomen zie ik een indrukwekkende groene muur, ik zag er zelfs al een duif in zitten …

Die muur en ook de gevel vooraan is heel mooi afgewerkt. Ik heb een vriendin … wij waren 12 jaar dat wij bij elkaar in de scouts zaten, zij heeft altijd in het groen en in de bloemen gewerkt en een eigen shop gehad en die heeft dat voor mij allemaal komen doen en terwijl dat ze daar aan het werken was, denk ik dat een duif dat heel goed in het oog heeft gehouden, want er heeft zich een duif genesteld en heeft al eitjes gelegd, dus ja wij denken nu wil daar veel mensen daar eens naar willen komen kijken en wij hopen die kleine duifjes vlug welkom te heten natuurlijk.

© Aantwaarpe.be 2022

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws