12.1 C
Antwerpen
zondag, mei 26, 2024

Nele Goossens blikt in ‘Spiegelbeeld’ terug op de bewogen jaren van Willeke Alberti

Actrice, zangeres en cabaretière Nele Goossens staat voor een nieuwe boeiende uitdaging. Ze gaat het verhaal vertellen van Willeke Alberti. Willeke Alberti staat al meer dan 60 jaar op de planken als zangeres én actrice. In de voorstelling ‘Spiegelbeeld’ blikt Nele Goossens terug op de veelbewogen jaren van Willeke. Maar dat is pas voor maart 2023. Ondertussen toert ze rond met vertellingen en haar one-woman-show ‘En Nu?’ en in het najaar staat Nele op de planken van het Fakkeltheater samen met ‘Maria van frituur number one’. Maar daarover kon ze nog niet veel kwijt.

Gesprek met Nele Goossens

Het is een stuk dat zich afspeelt in en rond Frituur Number One en ik ben één van van de, … allez of meerdere figuren die daar passeren …

En dan?

En dan? Ja, ik kan nog niet te veel verklappen hé … Ja, verschillende mensen komen mekaar tegen, het zijn levens die mekaar kruisen en botsen en samen gaan en ja , … voila …

Je speelt ook verschillende rollen …

Ja, ik speel verschillende rollen, ja.

Net zoals alle andere acteurs, want er zijn nog wel een aantal andere bekende namen ook

Ja, de Carry Goossens, de Peter Thyssen, Sam Verhoeven doet mee, en natuurlijk Maria en dan Jessica, dat is een student van het conservatorium van Brussel.

Waar ben je nog allemaal mee bezig want je bent ook nog actief zelf met een one-woman-show …

Deze zomer ga ik vertellingen doen, weer met mijn show, allez, een uurtje uit mijn volledige show, vooral de grappige dingen ga ik op die vertellingen doen en dan vanaf het najaar begin ik met mijn eigen show ‘En nu?’ terug te toeren doorheen Vlaanderen.

Kan je daar iets meer over vertellen? ‘En nu?’

‘En nu?’ is mijn vierde cabaretshow, die gaat over oude patronen loslaten om terug in het nieuwe te kunnen stappen. Dus dat klinkt heel zwaar maar dat is het niet. In cabaret zit er meestal een serieuze onderstroom onder, dat bij mij ook wel zo is, want er wordt veel gelachen.

Je bent ook constant met nieuwe dingen bezig hé? Ik heb iets horen vallen van Willeke Alberti …

Ik ben vereerd dat ik dat mag doen. Ik mag een programma maken over het leven van Willeke Alberti met haar muziek, dus haar verhaal-lijn vertellen en daartussen haar liedjes zingen, samen met drie muzikanten en daar kijk ik enorm naar uit.

Zingen is dat anders dan acteren?

Ja toch wel. Natuurlijk het is ook een verhaal vertellen. Elk lied heeft een verhaal maar dat is toch een andere insteek. Zingen is een andere metier, dat is ontroeren op nog een andere manier. Nu in mijn cabaretshows zitten ook altijd mijn eigen liedjes, dus ik ben sowieso veel met zang bezig.

En dan mogen we binnenkort misschien een eerste album verwachten ?

Goh, awel veel mensen vragen dat eigenlijk wel na de show van ‘kunnen we muziek kopen …’ dus dat is wel zo een droom van mij om ooit iets met mijn muziek te kunnen doen ja of een album, we zien wel, maar dat is nog wel iets dat op mijn bucketlist staat en het vinkje staat er nog niet achter dus ik hoop dat dat nog komt.

 

© Aantwaarpe.be 2022

En Nu (inforamtie van de website Garifuna.be)

EN NU?

Zolang je bezig blijft, gaat alles vanzelf. Je leeft in een rush en je hebt geen tijd om je vragen te stellen. Maar wat, beste mensen, als je daarna stil komt te staan? Wat als je, al was het maar voor even, gaat zitten en jezelf de vraag stelt … En nu?
Hals over kop is Nele Goossens terechtgekomen in het exacte midden van haar fel bewogen bestaan. Nele Goossens’ vorige, alom geprezen cabaretvoorstelling greep plaats te midden van het puin van bouwwerken, waar het publiek zich slap kon lachen bij haar gekke drukte; in één hand droeg zij een boormachine, in de andere hand een kind in een geel hesje en een huishouden om te beredderen.
Maar ziehier: die hectische verbouwingen zijn nu achter de rug. Het leven van de cabaretière valt terug in zijn plooi, het lawaai schijnt te zijn gaan liggen – maar, zoals gevreesd: nu komen daar de grotere vragen. Een fles wijn gaat hier niet tegen helpen. Telefoneren met vriendinnen ook niet. Af en toe een lied zingen, dàt misschien wel een béétje. Al staat één zekerheid wel 100% overeind: nu nog eens verhuizen dat nooit meer!
Nele Goossens is gekend van Chris & Co, Het Toneelhuis, Het Witte Paard, De Vaginamonologen en talloze andere glorieuze producties. En nu?, haar vierde onewomanshow, is Nele Goossens in de overtreffende trap. Met de haar eigen, tomeloze energie smijt de vedette zich met ongemene virtuositeit in herkenbare bekentenissen, diepmenselijke bespiegelingen, genadeloze fileringen en grollige observaties – nooit zonder een kwinkslag, van de onomwonden schaterlach tot de stillere, sympathiekere glimlach. En prachtige muziek tussendoor.

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws