15.2 C
Antwerpen
dinsdag, mei 28, 2024

Maak de mooiste foto’s van gerechten met uw smartphone

Ken Stoffels houdt van lekker uit eten en is gepassioneerd door fotografie. Hij maakte van die combinatie zijn job en is nu culinair fotograaf en geeft workshops foodfotografie met de smartphone. Voorkennis is niet vereist en de cursus is op maat van restauranthouders en foodbloggers.

Gesprek met fotograaf Ken Stoffels

 

Ik ben dus inderdaad fotograaf en de ene zijde van mijn onderneming is, dat ik met mijn professionele camera culinaire fotografie doe voor restaurants en cafés en food-ondernemers en bij de andere kant van mijn onderneming geef ik dus inderdaad workshops Food-fotografie met de smartphone en die zijn eigenlijk voor iedereen toegankelijk. Dus hier in de mooie locatie van Studio Fluo kunnen mensen deze workshop van mij komen volgen.

Wat leer je hier eigenlijk op zo’n workshop?

Tijdens zo’n workshop leer je hoe je smakelijke foto’s kunt maken en smakelijke foodfoto’s kunt maken met je smartphone. Door een heleboel tips en tricks aan te leren kan je zulke foto’s verkrijgen.

Geeft zo eens een tip …

Wel een heel bruikbare tip om smakelijke foodfoto’s te verkrijgen is als je in je camera app je raster aanzet, dit zijn hulplijnen en dit zijn 2 horizontale lijnen en 2 verticale lijnen en je ziet het zo verspreid over je beeld. Je krijgt dan negen vlakken en die negen vlakken … die daarvan die raken elkaar dus in in vier punten en als je je onderwerp je food onderwerp op één van die vier raakpunten zet, dan heb je al een hele grote kans dat je al een smakelijke foodfoto verkrijgt.

Door jou gaan er nu veel meer mensen hun smartphone boven halen in een restaurant, misschien tot wanhoop van de chefs?

Wel, het is wel de bedoeling dat meer mensen hun smartphone boven halen op restaurants, zodat ze de beelden kunnen delen op social media en als de mensen deze foto’s delen op social media en de en de chef of het restaurant taggen erbij, dan denk ik niet dat dat de chef daar echt een probleem heeft.

 

 

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws