18.7 C
Antwerpen
donderdag, juni 20, 2024

Den Tripel: Volkscafé 2.0 op het Nieuw Zuid

Vanaf vandaag (dinsdag 15 maart) is café ‘Den Tripel’ op het Nieuw Zuid geopend. ‘Den Tripel’ wil een volkscafé 2.0 zijn, een ontmoetingsplaats voor bewoners en passanten met veel aandacht voor Belgische en Antwerpse bieren. Heel bijzonder is het tankbier van Stella Artois. Hiervan kan je pintjes drinken zonder kater eraan over te houden. Slagerij De Laet Van Haver zorgt voor de hapjes, vertelt Robin Valkaert, één van de initiatiefnemers van Den Tripel. Volkscafé den Tripel is gelegen op de hoek van de Jos Smolderenstaat en de Jan Vanhoenackerstraat op het Nieuw Zuid.

Gesprek met Robin Valkaert van café Den Tripel

Wij gaan proberen de lijm te zijn tussen de bewoners, de mensen die hier werken op het nieuw Zuid en de passanten. Wij willen eigenlijk een ontmoetingsplaats zijn waar iedereen zich welkom voelt.

Den Tripel, verwijst dat naar het bier?

Het heeft eigenlijk twee verwijzingen, enerzijds naar de projectontwikkelaar van het Nieuw Zuid, Triple Living, waar wij een hele goede partnership mee hebben en anderzijds naar de vele Belgische en Antwerpse goede bieren die wij ook zullen serveren.

Ik neem aan dat dan die Belgische bieren hier bijna allemaal geschonken zullen worden.

Ja dat klopt, Antwerpse dieren, Belgische bieren, het unieke verhaal is hier natuurlijk zeker het tankbier. We hebben een hele goede partnership met AB Inbev, het pilsbier dat we zullen serveren is Stella Artois. Nu het is niet heel uniek om tankbier te hebben, maar de manier waarop wij het presenteren is wel uniek. Met de mooie koperen vaten zichtbaar vanuit alle hoeken vanuit de zaak, dat maakt het toch wel een heel uniek verhaal. Ook natuurlijk de theorie erachter van het tankbiertje en dat je eigenlijk de CO2 niet nodig hebt, dat je wel bij getapt vatenbier nodig hebt, maakt het natuurlijk ook wel uniek om te kunnen aanbieden aan onze hopelijk vele klanten.

Daardoor heb je ook minder kans op een kater …

Bij een gewoon vat aansluiting heb je dus CO2 dat rechtstreeks in aanraking komt met het bier en dat voel je dan de dag nadien. Bij tankbier heb je dat minder. Het zit in een vacuum zak, het bier komt niet aanraking met de CO2, waardoor dat het qua smaak is het ongeveer hetzelfde, qua structuur is het ongeveer hetzelfde maar de dag nadien ben je blij dat je en tankbier hebt geconsumeerd.

Wordt dat een geschonken in een gewoon ‘ribbeltje’ of in een ‘boerke’?

Ja, mijn persoonlijke voorkeuren is wel een ‘boerke’ maar zowel bij de glazen zullen in 25 als in 33 centiliters zullen wij ze serveren.

Er worden ook hapjes geserveerd …

Klopt … daar hebben een partnership aangegaan met De Laet Van Haver die ook onze partner is in onze andere horecazaak, die eigenlijk heel lekkere kant-en-klare hapjes zal voorzien. Vroeger als op café gingen dan konden mensen een ‘fondke’ leggen. Soms was het een hardgekookt ei of een droge worst en dat zal bij ons ook kunnen. Ze kunnen een een ‘fondke’ leggen met lekkere hapjes om dan te genieten van een lekker Belgisch pintje.

Den Tripel wil de lijm zijn tussen de bewoners en passanten,

klopt,

Dus het is een kroeg om te blijven plakken?

Het is zeker een kroeg ,we gaan ook redelijk vroeg open gaan, we zijn elke dag open van op de middag vanaf 12 uur en we zijn dan doorlopend open. Het is wel zo, we zitten hier in een residentiële wijk waar we toch wel goede afspraken hebben gemaakt. De bedoeling is dat het een langdurig verhaal is waar iedereen zich goed voelt, ook de bewoners en in de week zijn we maar lopen tot en met 11 uur, dus zeker geen nachtbrakerij en in het weekend zal op zijn tot 1 uur, buiten de zondag dan, dus het zal geen café zijn tot in de vroege uurtjes, maar wel een café om na het werk een lekkere aperitief te drinken, dat zeker wel.

 

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws