14.2 C
Antwerpen
zondag, april 28, 2024

Lekker Antwerpen hotspot: Alma Libre

Samenkomen met vrienden of familie en proeven van lekkere hapjes en drankjes is typisch voor de Mexicaanse cultuur. Dat onderdeel kan je vanaf nu beleven in Alma Libre (vrije ziel) in de Scheldestraat in Antwerpen. Na succesvolle concepten in de Vleeshalle in Mechelen en met foodtrucks, zijn Karen en Elena nu klaar om Antwerpen te veroveren met hun eethuisje – takeaway.

Alma Libre: Scheldestraat 42,2000 Antwerpen

Triple taco fiësta (1 taco met pulled porc, 1 taco Chicken Tinga en 1 taco chico mole
Triple taco fiësta (1 taco met pulled porc, 1 taco Chicken Tinga en 1 taco chico mole foto © Aantwaarpe.be 2023
Oaxaca burger met chipotle mayonaise, tomatensalsa en Cheddar
Oaxaca burger met chipotle mayonaise, tomatensalsa en Cheddar foto © Aantwaarpe.be 2023
Bandero plank (speciale tasting plank zoals mezcal en tequila gedronken wordt in Mexico)
Bandero plank (speciale tasting plank zoals mezcal en tequila gedronken wordt in Mexico) foto © Aantwaarpe.be 2023
Cocktail Herbal Fizz (pairing cocktail met de chicken Tinga)
Cocktail Herbal Fizz (pairing cocktail met de chicken Tinga) foto © Aantwaarpe.be 2023
Elena en Karen van Alma Libre
De vrije zielen van Alma Libre : Elena en Karen foto © Aantwaarpe.be 2023
Het gezellige interieur van Alma Libre
Het gezellige interieur van Alma Libre foto © Aantwaarpe.be 2023
Gesprek met Elena Gómez Orueta van Alma Libre

Wij zijn een authentiek Mexicaans restaurant, wij serveren nacho’s, burrito’s, taco’s, empanadas en ook wat sharing plates. Wij zijn sinds kort in Antwerpen ingeburgerd en vandaar we dachten dat dat wel een goede plek zou zijn om ons concept te kunnen uitbaten.

Die Mexicaanse keuken is die niet een beetje onderschat? Men denkt dan vaak aan nacho’s, tortilla’s enzovoort maar ze is ruimer als dat …

Ja, ze is ruimer. Je hebt ook empanada’s, tamales, enchiladas, dat is een heel grote keuken eigenlijk. Het is niet enkel nacho’s, taco’s en burrito’s, maar dat is hetgeen dat de meeste mensen wel kennen.

Jullie serveren vooral streetfood. Wat staat er dan zoal op de kaart?

Wij hebben taco’s, burrito’s, nacho’s, empanada’s, enchiladas, de oaxaca burger, maar we hebben vooral onze verschillende fillings die we op onze taco’s en burrito’s serveren, zoals de pulled pork, een chicken mole, chicken tinga de refried beans, die we ook allemaal in Mexico zijn gaan leren maken en die we dan in onze keuken op een authentieke wijze ook proberen na te maken.

Ja, jullie zijn inderdaad op leerschool geweest in Mexico hè …

Ja dat klopt. Wij zijn ook bij de chef bekend van Netflix van Chef’s Table, Rosalia, zijn we naartoe geweest om daar eigenlijk te zien hoe dat zij cochinita pibil maakte onder de grond, dat was een hele beleving en dat hebben wij ook nu geprobeerd om op een authentieke manier te kunnen nadoen maar dan in een industriële keuken.

Heel bijzonder is ook de mole hè, dat is de de Mexicaans saus denk ik …

Ja dat klopt mole bestaat uit 43 ingrediënten, maar vooral uit drie pepers, drie noten en drie soorten gedroogd fruit.

Is dat dan ook pikant?

Dat is eigenlijk mild. Wij maken ze mild alleszins en we zorgen er wel voor dat de mensen ook aparte sauzen hebben om ze spicier te kunnen maken.

Qua dranken Hebben jullie ook wel een uitgebreide kaart hè …

Jazeker, wij bieden ook nog Tequila en Mezcal aan. Mezcal Is misschien minder gekend onder de mensen, maar dat is eigenlijk het broertje of zusje van de Tequilla.

Wat is het verschil tussen Tequila en Mezcal?

De Mezcal is eigenlijk de verre neef van de Tequila. Die komt ook van de Agave plant, maar die wordt op een gerookte manier gedestilleerd.

Bij elk gerecht adviseren jullie ook een cocktail om bij te drinken.

Ja dat klopt. Dus Karen heeft vooral een cocktailkaart ontworpen dat zo bij elke filling die we maken, dat daar een aangepaste cocktail naartoe leunt en zo hebben we er vier kunnen kunnen maken die bij elk gerecht van de taco’s perfect past.

Is het vooral take-away want ik zie een stuk of zes zitplaatsen …

Ja klopt, dus wij proberen vooral op take-out te werken we hebben hier inderdaad zes zitplaatsen, maar wij zijn wel van plan om een terras toe te voegen buiten, waar we ook nog zitplaatsen kunnen genereren voor 20 personen.

 

Meer culinaire reportages

Positief nieuws op www.Aantwaarpe.be

Bekijk ook : Bien Soigné: tijd nemen voor een heerlijke maaltijd

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws