17.8 C
Antwerpen
zaterdag, juli 13, 2024

kapuku winkel vol Japanse geluksbrengertjes en bentoboxen

Je kunt de wereld zien in Antwerpen en zeker in de Driekoningenstraat in Berchem. Daar bevindt zich ook Kupuku, een winkeltje vol schattige hebbedingetjes zoals de kokeshi poppetjes. Je kan er ook een bento (lunch) box kopen. Silvia Gunadi, de eigenares van de winkel geeft ook workshops om zo’n bentobox te vullen.

Gesprek met Silvia Gunadi van Kupuku

Kupuku is een Japans geschenkwinkeltje vol met allerlei schattige hebbedingetjes die ik meestal zelf invoer uit Japan.

Wat zijn dat dan zo voor dingen?

Eén van onze specialiteiten zijn de Kokeshi poppetjes, Japanse kunstwerken, een poppetje, een kunstwerk uit Japan, gemaakt door kunstenaars, die (poppetjes) beschouwd worden als een geluksbrengertje en ook een ‘bescherming-poppetje. Er zijn heel veel spulletjes hier waar verhaaltjes aan vast hangen, het heeft te maken met Japanse cultuur, want in Japan zijn er heel veel legendes … ja verhaaltjes eigenlijk.

Je bent ook gespecialiseerd in Bentoboxen, maar vertel eens eerst wat is dat?

Bentobox is letterlijk een lunch in een doos. In Japan is het niet zoals hier, meestal zijn die heel mooi verzorgd, heel mooi gedecoreerd en wat ik doe heet charaben, dat is een karakter-bento of een schattige lunchdoos, Japanse lunchdozen.

Maar er moeten wel bepaalde voedingsstoffen in zitten he?

Ja, natuurlijk, dus gezond eten is heel belangrijk. Het is een van de universele regels, dus, natuurlijk hoe meer kleuren in de bentobox betekent ook meer variatie in uw voeding. En die maakt niet alleen de bentobox zelf mooi, maar ook gezonder voor u.

Je geeft ook cursussen voor mensen die zo’n bentobox willen vullen hè …

Inderdaad, ik geef bento-workshops. Er zijn twee soorten met de rijst zoals in Japan of ook met de boterhammen die ik eigenlijk zelf ontwikkel hier.

Een poes speelt hier ook een belangrijke rol hé.

Dat klopt ja. In Japan poezen worden beschouwd als een geluksbrengertje. dus hier kunt u ook veel artikelen met poezen vinden dus veel poezenliefhebbers komen hier voor onze ‘poezen-artikelen’ maar ik heb ook mijn ‘Catsistent’ die heet de Taro en zij is altijd hier in de winkel samen bij mij (lacht).

Silvia Gunadi met haar kat Taro foto © Aantwaarpe.be 2022
Kupuku in de Driekoningenstraat in Berchem foto © Aantwaarpe.be 2022
De Kokeshi poppetjes (geluksbrengers) van Japans kunstenaars foto © Aantwaarpe.be 2022
Heel veel poezen bij Kupuku, in Japans zijn het geluksbrengers foto © Aantwaarpe.be 2022

© Aantwaarpe.be 2022

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws