16.2 C
Antwerpen
zaterdag, juli 13, 2024

DA-fiets nieuw adres, zelfde – uitstekende – service

We rijden steeds meer met de fiets. Fietsenwinkels en -herstellers hebben dan ook de handen vol en dat gaat soms ten koste van de kwaliteit. Dimitiri Nelissen daarentegen is een fietsenmaker die met hart en ziel elke klant een uitstekende service wil aanbieden. Hij begon in een garage op de Drakenhoflaan in Deurne Zuid en heeft op vraag van de  leveranciers een groter pand gezocht. Sinds dit jaar vind je Dimitri en An van DA-fiets op de Floraliënlaan 312 in Berchem vlakbij de Prins Boudewijnlaan. ‘Advies op maat en onderhoud zoals het hoort’ en ‘Bij deze oprechte eigenaar is de klant echt koning’ lezen we in de reviews. We kunnen het zelf beamen, hier. krijg je een uitstekende service.

Gesprek met Dimitri Nelissen van DA Fiets in Berchem

In 2017 ben ik met de fietsen begonnen, van thuis uit ook, van in mijn garage, dus gewoon in een bel-etagewoning met een garagepoort en ik had die garage eigenlijk ontruimd en zo beginnen als sleutelen aan de fietsen en in die tijd kwamen de mensen nog gewoon op afspraak, men belde aan de voordeur, ik deed de poort open fiets naar binnen, poort terug toe en als de fiets klaar was, kwamen ze die zo dus ook terug ophalen. Dus niet zoals hier. Nu vorig jaar werd de vraag gesteld van mijn leveranciers of het mogelijk was om wat te vergroten, wat uit te bereiden en dan ben ik gaan kijken naar een nieuw pand. Zo zijn we dus in Berchem op de Floraliënlaan in deze winkel, op deze locatie terechtgekomen, waar dus dan uiteraard ook fietsen fysiek staan om te bekijken, om te testen, waar ik ook het onderhoud doe aan die fietsen, voilà. Dus eigenlijk is het op vraag van de leveranciers dat er vorig jaar besloten geweest is om de verhuis te doen naar hier toe.

Dat onderhoud, dat houdt ook alles in?

Ja uiteraard dus alle herstellingen van geleverde fietsen kunnen hier gebeuren. Ik doe ook onderhoud aan fietsen die hier niet gekocht zijn, maar die kan ik niet allemaal. Dat heeft te maken met aanwezigheid van bepaalde software, wisselstukken, dat is eigenlijk de reden.

Het is ook belangrijk om je fiets goed te onderhouden hè? dat de fiets jaarlijks op controle komt …

Zeker, voor de meeste mensen is een keer per jaar voldoende, de mensen die echt veel meer rijden raad ik toch twee keer per jaar aan.

Wat zijn zo de meest voorkomende problemen?

Platte banden, remmen, ketting, zo alle standaard onderdelen uiteraard …

Je hebt ook dus een winkel nu, je verkoopt ook fietsen, ik kan aannemen dat het dan vooral elektrische fietsen zijn.

Inderdaad. Toen ik begon was de verkoop van een elektrische fiets uitzonderlijk eerder en vandaag moet ik zeggen dat ja zeven op tien, 70% zal elektrisch zijn.

Wat is nu een goede elektrische fiets? Hoe weet je dat je een goede fiets hebt?

Je hebt eigenlijk drie systemen, je hebt voorwiel-motor, achterwielmotor en middenmotor, nu de voorwiel- en de achterwielmotor vind ik persoonlijk niet zo goed, de middenmotor wel, die geeft de beste ondersteuning en die trapt echt met u mee.
Belangrijk ook het remsysteem. De dag van vandaag wordt er op de betere elektrische fiets te gebruik gemaakt van hydraulische systemen, dat is dan of op de velg of met een hydraulische schijfrem. Fietsen met gewoon manuele remmen met kabeltjes, elektrisch zou ik niet adviseren.

Tegenwoordig kan je heel veel accessoires kopen hè voor die fiets.

Uiteraard of dat nu een gewone fiets of een elektrische fiets is, maakt niet uit. Je kunt die uitbreiden of uitbouwen zo je dat wenst uiteraard, in functie van kinderzitje, bagagedrager, zakje, … maakt niet uit, karretje er achter er is heel veel mogelijk.

Tot zelfs GPS systemen …

Uiteraard GPS kan ook op de fiets gemonteerd worden. dat kan een vaste GPS zijn, dat kan gewoon mobiele telefoon zijn met GPS functie, dus dat is allemaal mogelijk.

Dimitri Nelissen in zijn winkel DA-fiets in Berchem foto © Aantwaarpe.be 2022
DA-fiets verhuisde van de Drakenhoflaan in Deurne naar een nieuw pand in de Floraliënlaan in Berchem foto © Aantwaarpe.be

 

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws