17.8 C
Antwerpen
zaterdag, juli 13, 2024

Stijlvolle wijnbistro in historisch pand

We genieten er altijd van dat we een verborgen parel in Antwerpen ontdekken en dat is zeker het geval met Wijnbistro Goddaard in centrum Antwerpen. Het is een wijnbistro, waar kleine gerechtjes kunnen gegeten worden, maar het draait uiteraard vooral om de (klasse-)wijnen. Liefst 550 referenties op voorraad. De wijnbistro is gevestigd in een historisch pand uit 1505 (vlakbij het Hendrik Conscienceplein). Als je hier vrienden mee naartoe neemt, dan maak je pas indruk.

Gesprek met Ludwig Aerts van Wijnbistro Goddaard

Ge moogt niet denken dat het een restaurant is, restaurants zijn er al genoeg in Antwerpen, maar het is een kleine kaart, het is een ‘bite-kaart’ ik zal zeggen een …

torentje charcuterie met wat kazen, een kroket, ‘een specialeke’ een Coq au vin kan dat zijn, een stoofpotje van wild kan dat zijn, … We zullen zien dat we met de seizoenen ook een beetje kunnen schuiven, een gerookte zalm staat erop hè dus allemaal van die kleine dingen, Oosterse balletjes ligt goed in de smaak bij onze klanten dus ja, zoiets klein.

Maar het draait in de eerste plaats om wijn. Hoeveel flessen of hoeveel appellaties hebben jullie?

Wel vandaag denk ik dat we een keuze hebben van 550 referenties. Referenties wilt zeggen dat het een domein kan zijn met 2 – 3 jaargangen, dan zijn dat voor mij drie referenties. Laat ons zeggen dat wij een 450 verschillende Wijnen hebben en dan een aantal in een andere wijnjaar.

En die kunnen zowel per glas als per fles gedronken worden?
We hebben een 12 a 15 tal wijnen per glas. Maar zelfs als iemand binnenkomt en die zeg van ‘Kijk ik weet niet goed wat ik wil drinken’ dan ga ik je wandeling door de kaart doen en dan laat ik ze wat proeven tot we de exacte wijn voor hun gevonden hebben. En dan hebben we ook iets speciaal, we hebben iedere maand een ‘wijndomein in de kijker’. Dat is voor dé liefhebber, dat zal nergens in België of misschien nog verder gebeuren. Vorige maand was het Mouton Rothschild, de witte wijn van Mouton Rothschild, de tweede wijn en de eerste wijn. Ik denk niet dat dat op veel plaatsen gedaan wordt dat je dat per 5 centiliter of 10 centiliter of 15 centiliter kunt bestellen. Bij ons kunnen de mensen een proevertje doen: 1 centiliter van maat, 2 centiliter, 3 centiliter en naast mekaar, alle wijnen. Vandaag is dat Vega Sicilia, Spaanse Ribera del Duerostreek, de top! Dus we hebben heel het gamma van Vega Sicilia op de kaart staan, per glas.
Ik hoor ronkende namen in die Wijnen, per glas geschonken, is dat dan nog betaalbaar?

Wij beginnen met 10 euro per glas. Is dat betaalbaar? Wel, ja we zijn een luxezaak toch wel, Ik mag dat zo noemen denk ik. We kunnen maar 22 mensen plaatsen, dat wil zeggen dat we niet voor de massa kiezen, maar wel voor de mensen die het kunnen appreciëren en kunnen genieten van die wijnen.

En ’the sky is the limit’?

Er is voor ieders wat, maar kijk we hebben wijnen van 10.000 euro per fles op de kaart staan … ‘The Sky is the Limit’. Als je het niet hebt op de kaart kunnen ze het niet bestellen en je moet voor ieders wat hebben.

Bij goed weer kan me men ook buiten zitten hè …

Absoluut. Het is een plaatsje waar eigenlijk heel weinig wind komt, waar de zon een beetje schakeert met de scheve wanden die er staan, dus heel gezellig. We hebben dat ook gezellig ingericht met de plantbakken zodanig geplaatst dat je geen contact hebt met uw buurman, maar dat je kunt genieten uiteraard van een glaske wijn.

Mensen die feestjes willen organiseren of een feestje willen organiseren, die kunnen hier ook terecht?

We zijn vrijdag en zaterdag alleen maar open voor publiek. Dat wil zeggen dat we ruimte hebben alle die andere dagen om een privéfeestje te doen, voor een fotoshoot, voor een feestje, voor een receptie, voor gelijk wat en dat marcheert ook goed.

© Aantwaarpe.be 2022

 

Gezelligheid troef in Wijnbistro Goddaard foto © Aantwaarpe.be 2022
Wijnbistro Goddaard in de Grote Goddaard in Antwerpen foto © Aantwaarpe.be 2022
Tuin van Wijnbistro Goddaard foto © Aantwaarpe.be 2022
Bites bij een lekker glaasje wijn in Wijnbistro Goddaard foto © Aantwaarpe.be 2022

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws