12.1 C
Antwerpen
zondag, mei 26, 2024

John Verbeeck van De Troubadour ‘wij brengen het restaurant bij u thuis’

John Verbeeck van restaurant De Troubadour is in de voorbije moeilijke periode niet blijven stilzitten. Zolang de horecazaken gesloten blijven, wil hij het ‘John Verbeeck-restaurantgevoel’ bij de mensen thuis brengen. Met lekkere gerechten die je zelf ‘als een sterrenchef’ kunt klaarmaken. ‘kleed u op, steek een bougieke aan en geniet’.

Gesprek met John Verbeeck van restaurant De Troubadour in Berchem

Ik heb vorig jaar precies hetzelfde gedaan zoals iedereen, in maart dacht ik van dat is een griepje, ik kruip mijn zetel in met een goedkope rosé, Netflix, wat hapjes, relax en chill, laat maar overgaan, maar dan na een paar weken als je wat dingen leest, begint het toch wat duidelijk te worden van ‘dit gaat wel wat langer duren’. Dan zijn we onmiddellijk wat beginnen schakelen en wat creatief beginnen bezig te zijn. Het is dan ook heel belangrijk dat we onze mensen, onze vaste mensen die hier werken het schitterende Troubadourteam, zeg maar, de Troubadour-familie bij elkaar konden houden. Mensen hebben altijd op een zeer hoog schavot gestaan voor mij en dat wou ik absoluut dat die bij elkaar kunnen blijven en dat die werk hadden. Dus we zijn direct beginnen een venster laten lopen scharnieren ijsjes gaan draaien, ijsjes verkopen die ook tof zijn. Leuk mee in de gazet gestaan.

Dan zijn we beginnen feestjes doen bij de mensen thuis van die total experiences met een schandalig lekker degustatiemenu met John Verbeeck erbij in volle vorm, totdat dat niet meer mocht op een gegeven moment en dan zijn we weer beginnen doorschakelen naar andere dingen, menuutjes eigenlijk, een soort van Michelin menu met een stappenplan zoals we dat vorige jaren ook al deden met Kerstmis en met Nieuwjaar en dat had natuurlijk het voordeel wij kenden dat al en beheerste de materie al. We wisten hoe we een schoon handleiding konden schrijven. Ik zeg altijd van als je naar de Ikea gaat en je koopt een kast, je zet die ineen en dan heb je zoiets van ‘ik ben een meubelmaker’. Wel als je bij mij zo een doosje komt halen en je volgt die fiche en je zet dat menuutje in mekaar, dan heb je zoiets van ‘ik ben een sterrenchef!’ en dat is de bedoeling eigenlijk.

Bij die handleiding is ook een video of je kan op één of andere manier de mensen duidelijk maken hoe ze het moeten aanpakken.

Zeker en vast, dat is heel netjes beschreven er zijn foto’s van de presentatie van de gerechtjes, ik heb meestal ook nog een filmpje waarbij ik het menu voorstel, ja vroeger was een aan tafel nu is dat voorlopig nog eventjes thuis aan tafel, je kunt dat ook op je iPad zitten of zo, en een playlist hé, zeer belangrijk en niet onderschatten voor de ambiance van de avond is dat je daar de juiste muziek bij draait. En de juiste muziek dat is zo’n beetje, dat hoeft niet ja daar hoeft niet super klassiek te zijn hé, we hebben zo voor Valentijn een playlist gemaakt maar daar mocht geen knuffelrock CD zijn, dat moest een beetje anders en daar moest wat animo zitten ge moet af en toe de goesting krijgen om eens te dansen, je moet eigenlijk uw volumeknop een beetje hoger zetten dan je gewoon bent, want je moet de goesting krijgen om te bewegen omdat dat thuis toch nog een beetje zou swingen omdat we anders moet zijn. Ik zeg ook al tegen de mensen ‘bestel je zo een etentje, we hebben er menukaartjes bij, zet dat op tafel, kleed uw eigen een beetje op, steekt een bougieke aan, maak er iets feestelijk van, breekt even uit die sleur gezellig en maak er een beetje en restaurant van’ want dat is wat wij doen, wij brengen het restaurant bij u thuis voorlopig zolang we niet terug op en running zijn

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws