15.4 C
Antwerpen
donderdag, juni 13, 2024

Ristorante Mario: Italiaans restaurant met lange Antwerpse geschiedenis

Ristorante Mario is al meer dan 40 jaar gevestigd in de Kammenstraat. Voorheen was de zaak op de Eiermarkt. Zo heeft het restaurant een lange Antwerpse geschiedenis. De huidige eigenaar en chef, Antonio is de zoon van oprichter Mario. Hij zet de Antwerps-Italiaanse traditie voort met een dosis humor en vooral heerlijke gerechten.

Ristorante Mario Kammenstraat 71 2000 Antwerpen

Gesprek met Antonio Tiboni van Ristorante Mario

Antonio, Ristorante Mario heeft al een lange Antwerpse geschiedenis hé?

Inderdaad ristorante Mario werd opgericht door mijn vader en zo’n luttele – laat ons zeggen – 60 jaar geleden en dan is hij op de Eiermarkt begonnen juist waar dat nu de ingang van de Hilton is, in midden van dat klein blokje huisjes.Daar is hij begonnen nadat hij zijn aanloop heeft gedaan in restaurant Milano. Zeer bekend.

Wat moet men hier eten in Ristorante Mario?

Ons trekpaardje is de lasagne, zeer goed, we hebben natuurlijk de cannelloni en de huisgemaakte ravioli’tjes en dan de ravioli’tjes welbepaald die met boter en salie, burro salvia, maar we hebben ook natuurlijk een zeer goede ossobuco, onze saltimbocca is ook niet te versmaden en wij maken een zeer goede steak au poivre. Dus je kunt eigenlijk …

Je kan met heel de familie hier naartoe komen?

Voila voor iedereen zijn de een beetje.

Als wij naar Italië gaan en we bestellen daar een spaghetti Bolognese dan kijken ze toch eens raar hé?

Absoluut, in Italië weten ze niet wat Bolognese saus is. In Italië heet hetgeen dat hier in België Bolognese wordt genoemd ragout. Je hebt ragout, hier wordt die van gemengd varkens- en rundsgehakt gemaakt. In Italië hebben ze die daar in alle geuren en kleuren: everzwijn, varken, runds en eend, noem maar op en ze maken het.

Waarom is de Italiaanse keuken zo populair bijna bij iedereen, hoe komt dat?

Ik denk dat dat ook een beetje … overal ter wereld over waar je gaat, je hebt altijd Italianen en Chinezen. Ik weet niet of die link met Marco Polo te maken nemen omdat die de pasta van daar heeft meegebracht, maar ik zou zeggen vroeger werd dat ook een beetje aanzien als een gewone simpele … laat ons zeggen vrij democratische keuken. Je hebt ondertussen ook al sterrenchefs zodat je een paar honderden euro’s betaalt voor een couvertje, maar laat ons zeggen in het algemeen is het nog zeer prijselijk en nog altijd goed.

 

www.Aantwaarpe.be

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws