16.2 C
Antwerpen
zaterdag, juli 13, 2024

Japanse Ramen restaurants populair in Antwerpen

Na de sushi en sashimi veroveren ook de Japanse ramen onze contreien. In Antwerpen zijn er zelfs al 4 vestigingen van de Takumi-keten. Ramen zijn noedels die meestal in warme bouillon of soep worden geserveerd. Dat kan volledig vegetarisch / veganistisch of in combinatie met kip, vis, runds- of varkensvlees. Voor Takumi is het belangrijk dat het volledige plaatje klopt en zo is de inrichting ook op en top Japans. En bij de maaltijd worden Japanse dranken geserveerd. Xiaotong Li licht het concept toe.

Gesprek met Xiaotong Li van Takumi Ramen Kitchen

Takumi is een authentiek Japans ramen restaurant. Onder ramen verstaan we dat het eigenlijk Japanse noedels zijn. Wat wij verkopen zijn eigenlijk producten die voornamelijk uit Japan geïmporteerd worden, dus onze ramen komen uit Japan, onze soepbasissen komen uit Japan, en zo hebben wij in Antwerpen al vier zaken. Hier op de Grote Markt, op de Groenplaats, bij de De Keyserlei en op de Marnixplaats, ja en dit is Takumi zo een beetje. We verkopen eigenlijk Japanse soulfood ….

Waarom is dat ‘soulfood’?

Takumi betekent eigenlijk ‘ambachtsman’, dus het is echt ambachtswerk van vroeger. Wat wij doen is ook werken met de handen. Dus we proberen alles zo authentiek mogelijk te houden en we doen het echt met onze ziel, dus we proberen echt gerechten te presenteren en te combineren zodat de gasten echt het gevoel hebben dat ze in Japan zijn in plaats van hier in Europa. Daar is eigenlijk ook alles op gebaseerd, van onze kleding tot ons interieur.  Wanneer gasten Takumi binnenstappen krijgen ze het gevoel van ja dit is echt iets anders als een ‘normaal’ restaurant.

Maar sushi of zo kan je hier niet krijgen?

Nee, wij verkopen echt een ander gedeelte van de Japanse keuken. Dat is dan puur de Japanse ramen, waar wij in gespecialiseerd zijn …

En dat is ook een gezonde keuken?

Het is een heel gezonde keuken, onze ramen zijn of vegan, dus voor de mensen die vegan zijn, kunnen ook een vegan ramen bestellen, dat is dan gebaseerd op groenten, veel groenten, ander gerecht is natuurlijk kip, het is een heel gezonde comfortfood eigenlijk, dus ja, je gaat gewoon met een goed gevoel weg als je hebt gegeten.

Wat drink je zo daarbij?

Qua Japanse drankjes hebben we Saké, Ramune, Ramune is Japanse frisdrank, we hebben Japanse Calpis, Calpis is ook een typisch Japans drankje, voor de rest serveren wij ook Japans bier en dat is van Kirin, Kirin Ichiban, hier verderop zie je ook
een logo van hun staan. Dat is gewoon echt Japans bier, dat combineert heel makkelijk met ramen en we hebben natuurlijk de reguliere frisdrank zoals coca-cola en alle andere frisdrankjes die je hier ook aan het krijgen.

Geef eens een goede reden waarom dat de Antwerpenaars naar één van de Takumi vestigingen moeten komen?

Ons concept is authentiek. Dus willen mensen echt het Japans gevoel hebben, het Japans eten proberen dan dan zijn ze bij Takumi eigenlijk aan het juist adres, dan krijg je hier echt het gevoel dat je een uniek momentje in Japan beleeft.

© Aantwaarpe.be 2022

Japanse Ramen restaurants populair in Antwerpen
Ramen met scampi en kip bij Takumi
foto © aantwaarpe.be

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws