14.7 C
Antwerpen
donderdag, mei 23, 2024

Hobby-fotograaf Marc Verhaegen: Deurne (en Antwerpen) in 450 000 foto’s

Marc Verhaegen begon met fotografie toen hij in een moeilijke periode zat. Hij kwam uit een depressie, had hartproblemen en vond een uitlaatklep in fotografie. Hij trekt er dagelijks op uit, vooral in Deurne om het moois uit het district op de ‘gevoelige plaat’ vast te leggen. Wij zochten hem op in zijn tuin, het Rivierenhof.

 

Gesprek met hobby-fotograaf Marc Verhaegen

Foto’s van alles, van de natuur van gebouwen, kerken ik doe eigenlijk alle soorten fotografie.

Je woont in Deurne dus ik neem aan dat Deurne uitgebreid aan bod komt?

Ja ik doe hier het Rivierenhof, ik heb Boekenberg gedaan, ik heb foto’s van Te Boelaerpark, ik heb foto’s van de luchthaven van Deurne, vliegtuigen, ik heb Ertbrugge, dat doe ik regelmatig en overal zo wat in Deurne foto’s trekken op straat met de nacht in de dag.

Fotografeer je mensen ook?

Niet heel veel. Af en toe fotografeer ik vrienden of mensen die ik ken in ’t park, daar maak ik foto’s van en die sturen dan privé door naar hen, want die plaats ik niet op Facebook.

Waar plaats jij je foto’s allemaal waar zijn die te zien?

Mijn foto’s zijn te zien … ik heb een eigen groepje, een heel klein groepje, ‘Bij de Plezante Hoek‘, dat is zo … ja daar moogt ge foto’s posten en daar moogt ge van alles op plaatsen zo lang dat het maar gene politiek en zo is. Ik heb 131 leden en ik amuseer me daar heel goed mee. Ik plaats al mijn foto’s op mijn Facebook-pagina en dan ook foto’s op fotogroepen regelmatig, niet alle dagen, en dan af en toe doe ik zo eens wat wedstrijdjes mee zo ‘concepte urbaine’ dat is zo thema’s die er zijn dan afwachten wat de resultaten zijn hé.

Heb je dan een grote camera waar je dat allemaal mee doet?

Neen, dat is dit is mijn eigen camera …

Een heel klein compact cameraatje?

Ja, een heel goei, want eigenlijk, ik heb … dit is mijn vijfde camera en deze is eigenlijk één van de beste die al heb gekocht heb.

Het wordt nu wat kouder dat deert je niet dat je door weer en wind …

Neen, echt niet. Ik ben een buitenmens … Als ik drie dagen moet binnenblijven, dat gaat gewoon niet, dan begint het al te wringen …

Soms ben ik eens ziek en heb ik een bronchitis of zoiets maar toch … sjaaltje rond de nek en ’t park in en wat foto’s gaan trekken hé. En al is het dan maar een uurtje …

Op een uurtje kunt ge toch redelijk wel de foto’s trekken hé …

Dan heb jij een indrukwekkende collectie?

Ja, ik heb twee opslagschijven met ongeveer 450 000 a 475 000 foto’s op.

Hoe lang wil je nog doorgaan?

Zolang mijn gezondheid het toelaat … Ik stop niet!

Ook interessant voor jou

2 REACTIES

  1. Prachtige foto’s van die hobby fotograaf. Zou eigenlijk een goede sponser moeten vinden. want zijn materiaal kost ook wat centjes. Hij doet alles gratis ook om de mensen te plezieren. Voor mij is hij al prof fotograaf! Zijn foto’s zijn geweldig mooi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws