15.7 C
Antwerpen
donderdag, juni 20, 2024

Finale Topleague zaalkorfbal in uitverkocht Boeckenberg Sportcenter

Zaterdag wordt in Boeckenberg Sportcenter in Deurne de finale van de Topleague zaalkorfbal betwist tussen Floriant Merelbeke en Borgerhout Groen-Wit. Ludo Wils, journalist en beheerder van de Facebookpagina KORFBALL “FACTS and HISTORY” vertelt dat Floriant torenhoog favoriet is en zo de Antwerpse hegemonie wellicht zal doorbreken.

Met dank aan Sportbeat.be voor de videobeelden

 

Gesprek met Ludo Wils, korfbaljournalist en beheerder van de Facebookpagina KORFBALL “FACTS and HISTORY”

 

Zaterdagavond, 8 uur, Boeckenberg Sportcenter, dé zaalfinale. De korfbalsport heeft drie klassiekers. Dat is onder andere de finale van de beker op 1 mei, de veldkorfbal-finale, maar zaterdag is het echt groot feest, Boeckenberg Sportscenter is uitverkocht en we spelen dan de finale, de zaalfinale van de TopLeague. In die TopLeague eindigde Floriant Merelbeke als eerste en Borgerhout Groen Wit als tweede ploeg. Zij spelen dus zaterdag de finale.

Nu hoeveel kans geef de Borgerhoutse ploeg uit Antwerpen?

Iedere Borgerhoutenaar zal hopen dat Borgerhout zal worden, maar … de voorbije reguliere competitie speelde ze al tweemaal tegen mekaar met een heen- en een terugwedstrijd. Tweemaal won Floriant, wel met vijf, zes, zeven doelpunten verschil dus de kansen van Borgerhout liggen niet zo erg hoog.

Floriant is dus de favoriet, is de Antwerpse hegemonie nu wat doorbroken?

Ja en dat zou misschien wel voor de korfbalsport voor een boost kunnen zorgen, dat de korfbalsport in Oost-Vlaanderen dan, toch wel een vlucht zou kunnen krijgen, want het is voor Floriant het de eerste keer dat ze een finale spelen. Spelen de kampioen dan is dat een primeur voor die Gentse ploeg.

Zijn ze ook zo sterk op het veld?

Ook daar staan ze erg goed geklasseerd. Het zou zelfs wel een ‘dubbel’ kunnen worden dit jaar. De veldcompetitie loopt nog wel een week of vijf – zes maar ze staan er … Floriant staat er goed voor in ieder geval!

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws