21.1 C
Antwerpen
donderdag, september 16, 2021

Verschillende Aziatische eetculturen ontdekken in The Village

Wie zijn weg nog wat zoekt in de Oosterse keuken kan bij chef David Lim van Maleisisch Restaurant terecht voor een kennismaking met Aziatische gerechten. Naast Sushi en Dim Sum laten serveert hij ook Maleisische streetfood. Alles a la minute vers gemaakt.

Gesprek met David Lim van The Village

Mijn specialiteit is sushi en dim sum en ook een beetje streetfood van Maleisië.

Dim sum dat bestaat in verschillende landen, is er een groot verschil tussen de verschillende dim sums van die landen?

Meestal ja, maar een groot verschil neen, maar toch een verschil van ingrediënten. Zo heeft de dim sum van Maleisië en de dim sum van Hong Kong toch iets anders ingrediënten. Zo gebruikt men in Maleisië of in sommige landen of provincies vis en lokale producten.

Voor mensen die dim sum niet kunnen, dat zijn kleine hapjes eh …

Ja dat zijn kleine hapjes. Dim sum, dat betekent ‘to touch the heart’ …

Het hart beroeren?

Ja dat was vroeger voor ‘the emperor’ (de keizer) van China: speciaal eten in kleine hapjes.

Zijn het hier allemaal kleine hapjes? dim sums, sushi soms wat streetfood?

Jawel, ik heb een beetje streetfood, maar dat zijn geen kleine hapjes. Het is een beetje zoals wok, of Maleisische kip curry met kokosmelk, en gebakken noedels met udon, of soep, bisque van langoustines met ramen.

Wat is het populairste gericht dat hier op de kaart staat?

Sushi en dim sum en af en toe een paar wokgerechtjes zoals de Maleisische kip curry.

Is dat ook allemaal gezond eten?

Gezond wel. De sushi is heel gezond, het is vis, en dim sum ook is ook meestal vis. Maar ik heb er ook met vlees en veel mensen vooral vrouwen en komen naar hier eten omdat het heel gezond is.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

471FansLike
550VolgersVolg
91AbonneesAbonneer

Nieuws