3.2 C
Antwerpen
woensdag, januari 26, 2022

Hotel Indigo wil gasten een Antwerpen-totaalbeleving geven

Hotel Indigo City Centre op het Koningin Astridplein wil haar gasten helpen om Antwerpen maximaal te beleven. Het personeel geeft tips via postkaarten en elke gast wordt bij aankomst verwend met Antwerpse handjes en/of een Antwerpse praline. ‘The  Neighborhood connecting the world’ heet dat. De Antwerpenaar zelf is ook zeer welkom in het hotel voor een hapje en een drankje, vertelt Wendy Croes.

Gesprek met Wendy Croes van Indigo City Centre

Wel het is zo dat Indigo een brand is waarbij dat je eigenlijk de locatie, mee gaat betrekken in het hotelconcept, dus het is de bedoeling dat de reiziger, of hij nu voor zaken komt of voor toerisme, in het hotel de stad gaat beleven, in ons geval Antwerpen. Wij doen dit door de stad, elementen van de stad te gaan doortrekken in ons interieur, in de totaalbeleving eigenlijk van het verblijf van de gasten.

Ik neem aan dat er een foto’s of schilderijen hangen van Antwerpen.

Ja, we doen dat op verschillende manieren, in de decoratie, de kaders waarbij dat we foto’s hebben bijvoorbeeld van Antwerpse ontwerpers, we hebben beelden van dieren die dan linken naar de Antwerpse Zoo, er hangen ook flamingo’s in de gangen en in de publieke ruimtes, in de kamers, we hebben bijvoorbeeld ook op onze kamers hangende bloempotten in de vorm van een diamant, dus ja je gaat het eigenlijk in de verschillende hoeken en gangen en publieke ruimtes van het hotel terugvinden.

En je laat de gasten ook Antwerpen proeven …

We doen dit aan de hand van een eerste verwelkoming, dus de gasten krijgen bij aankomst een proevertje van lekkere chocolade, maar we presenteren ook in onze bar de Antwerpse streekproducten, zoals bijvoorbeeld een Elixir d’Anvers, een Antwerps Handje bij de koffie en Bolleke Koninck voor de de bierliefhebber …

Dat is natuurlijk voor de – vooral buitenlandse – gasten, kunnen de Antwerpenaars zelf hier ook voor iets terecht?

Zeker en vast. Het is zo dat Queen A’s Kitchen toegankelijk is voor zowel het interne publiek van het hotel als het externe publiek en we hebben, zoals je ziet hierachter, ook een heel leuk groen terras, waar gasten heel de dag door iets kunnen drinken of een hapje kunnen eten. Een aanrader: na het werk kan je hier gewoon binnen wandelen, lekker aperitieven of met vriendinnen afspreken tijdens de lunch of tijdens het weekend bij het shoppen om iets lekkers te drinken en bij te kletsen.

Ook personeel geeft tips aan gasten …

Ja klopt inderdaad, ons hotelconcept is ook heel persoonlijk, het is eigenlijk de bedoeling dat ze zich thuis voelen. De mensen die bij ons werken gaan eigenlijk hun tips geven aan de gasten: waar hun hotspot is in Antwerpen en gaan daar ook de nodige uitleg bij geven. Dit laten we ook zien via onze reservatiebevestigingen of in de kamers via beelden. Ook via onze sociale media kanalen proberen we dit naar voor te brengen, het is de bedoeling dat de gast ook echt connecteert met de ‘local’ hier in het hotel.

Connecting the neighborhood, dan heb je natuurlijk wel ‘chance’ s dat je in Antwerpen zit hé?

Voilà inderdaad.

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

670FansLike
588VolgersVolg
148AbonneesAbonneer

Nieuws