14.7 C
Antwerpen
donderdag, mei 23, 2024

DJ Womad: mensen samenbrengen rond muziek, eten, kunst en dans

Wereldmuziek en global pop op uw evenement of buurtfeest, dat kan met DJ WOMAD featuring the Bush Cabane. Wim De Meulder (DJ WOMAD) wil mensen samenbrengen rond (wereld-)muziek, eten, kunst, cultuur en dans.

Het eerste optreden van DJ WOMAD, eind juni,viel een beetje in het water, maar toch kwamen mensen om te genieten van de wereldmuziek. (gelukkig was het interview voordien nog in het zonnetje).

Gesprek met Wim De Meulder (DJ WOMAD)

De klassieke pop en rock zal je bij mij niet horen dus geen U2 geen Michael Jackson,
geen hedendaagse techno, house of Tomorrowland-nummers, dat niet.

Waar kunnen de mensen jou aan het werk zien? draai jij op festivals?

De bedoeling is dat mensen mij natuurlijk vragen of organisatoren van zomerbars, van festivals, van buurtfeesten, dat kan van alles zijn en ik hoop dat ik word gevraagd en dan kom ik daar, naar gelang de behoefte een paar uurtjes spelen vanuit de caravan.

Is het de bedoeling om de mensen aan het dansen te krijgen?

Dat mag altijd en dat is altijd leuk, dat is altijd meegenomen, maar dat hoeft niet. Er zijn zo verschillende projecten zoals ‘Muziek in de Wijk’ in de Zomer van Antwerpen. Daar is altijd een heel divers publiek en mensen komen daar iets drinken, iets eten, die komen wat naar de muziek luisteren, die hoeven niet te dansen maar als een mensen spontaan beginnen te dansen, is dat heel leuk meegenomen. Dat kan even goed achtergrondmuziek zijn of sfeermuziek.

Het is eigenlijk mensen wat nieuws leren kennen misschien gelijkgestemden wat bij elkaar te brengen?

Ja zeker en vast. Want dat is in feite zowat de filosofie van WOMAD, WOMAD, mijn DJ naam, komt eigenlijk van het WOMAD festival. Dat is een eigenlijk een stichting die in de jaren 80 is opgericht onder andere door Peter Gabriel en WOMAD staat voor World of Music, Arts en Dance en bedoeling is eigenlijk of de filosofie ervan is, van mensen samen te brengen rond muziek, eten, kunst, cultuur en dans en zo voort.

Noem zo is wat muziek dat je draait.

Buiten de bekende genres zoals reggae, soukous, dat is zo de echte Afrikaanse dansmuziek, salsa, merengue, balkan muziek, klezmer, maar ook Noorse folk, Ierse Folk …

 

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws