9.4 C
Antwerpen
vrijdag, maart 29, 2024

LIMA Nikkei Izakaya wil Antwerpen Nikkei-keuken leren kennen

De Nikkei-keuken is nog niet zo bekend in Antwerpen. Het is een fusie die meer dan 100 jaar geleden ontstaan is toen Japanse werkarbeiders naar Peru verhuisden op zoek naar werk. Omdat ze veel van hun traditionele ingrediënten misten, begonnen ze Japanse kooktechnieken te gebruiken met Peruaanse grondstoffen die ze ter plaatse konden vinden. Je kunt kennismaken met deze vernieuwende en lekkere keuken bij LIMA in de Grote Pieter Potstraat in Antwerpen. Het is het eerste Nikkei-restaurant in Antwerpen, vertelt Mayra Linares.

Gesprek met Mayra Linares van LIMA Nikkei Izakaya

Sushi in LIMA Nikkei Izakaya
Inktvis in LIMA Nikkei Izakaya

Het is een Peruaans restaurant, maar wij gaan ons focussen op de Nikkei-keuken, dus dat is ook het gene dat je vindt op ons logo en van buiten, en de Nikkei-keuken is de fusie van de Peruaanse keuken met de Japanse keuken.

Wat zijn daar dan typische gerechten van?

De gerechten die we vooral gaan brengen zijn bijvoorbeeld sushi rolls, maar dan met Peruaanse smaken, ceviche’s en ook een aantal warme gerechten met bijvoorbeeld vlees, zeevruchten en vis. Waarom de keuken eigenlijk zo speciaal is, we gebruiken dan vooral Japanse technieken, maar de smaken en de basis in onze keuken is echt wel Peruaans. We gaan heel veel gebruik maken van Peruaanse kruiden, Peruaanse pepers, … ook likeuren die we bijvoorbeeld gebruiken in het eten, zijn ook allemaal Peruaans, maar dan samen met de Japanse technieken.

Is dat een pikante keuken of …

Nee, eigenlijk niet, dus alle pepers die wij gebruiken, die komen ook vers rechtstreeks uit Peru, maar de adertjes binnenin de pepers verwijderen we, waardoor we eigenlijk nog steeds die lekkere sterke smaken hebben, maar het pikante wordt eruit gehaald. Maar moesten mensen het lekker vinden, mogen ze altijd wel pikant bij vragen.

Het is wel een uniek concept, … in Antwerpen misschien zelfs in België …

Ja, klopt dus in Antwerpen zijn we het eerste restaurant die de Nikkei-keuken naar hier brengt. We hebben twee jaar gewerkt als catering-zaak, tijdens corona. Dus heel veel mensen hebben de keuken wel al geproefd via de take-away, maar echt een restaurant bestond hier nog niet. Dus ja, het is uniek.

Wat wordt waarbij gedronken? Ik kan aannemen dat het misschien ook Zuid-Amerikaanse wijnen zijn?

Ja om het concept door te trekken, hebben we zitten zoeken naar naar speciale dranken ook, wij hebben bijvoorbeeld de Chicha Morada, dat is een limonade uit Peru, gemaakt van paarse maïs, maar ook bijvoorbeeld de Vodca en de gins en de whisky die we bieden, zijn dan ofwel Peruaans ofwel Japans, dus we proberen het concept echt wel door te trekken naar de volledige kaart. Het enige dat wij klassiek houden zijn onze wijn, de wijnkaart waarbij dat we enkel wijnen gebruiken uit de ‘oude wereld’ omdat wij vinden dat die het beste qua smaak passen bij de keuken.

Nu mensen die hier willen komen kennismaken, wat moeten die niet bestellen?

Ik zou zeggen, zeker een sushi-rol bestellen, want het is zeker sushi op een manier die zijn nog niet geproefd hebben en dus de ceviche’s zijn ook echt ja, op authentieke manier, hoe wij ze verkopen en als u een warm gerechtje komt eten, zou ik zeker ons ster-bord de Lomo Saltado proberen Dat is ossenhaas gewokt met Peruaanse kruiden met rijst en aardappeltjes.

En zo willen jullie Antwerpen dan een beetje de Nikkei-keuken leren kennen …

Ja absoluut. Ik ben opgegroeid hier in Antwerpen, ik reis echt heel graag, maar ik probeer de zomer wel altijd hier in Antwerpen te blijven omdat er zoveel te doen is, dus ik probeer zo wat buiten het seizoen altijd te reizen. Wij hebben de keuken dan ook, ja heel veel geproefd in andere steden en we hadden zoiets van Antwerpen verdient ook wel zo een lekkere keuken om de mensen gelukkig te maken, dus ja, absoluut!

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws