12.1 C
Antwerpen
zondag, mei 26, 2024

Broden zoals bij de oude Egyptenaren: veel beter voor de vertering

Veel mensen schakelen over naar zuurdesembrood. We zijn meer met onze voeding en gezondheid bezig en zuurdesembrood past perfect in dat plaatje. De techniek voor het bakken van zo’n brood werd reeds gebruikt bij de oude Egyptenaren met veel geduld om het brood te laten rijzen. Desembroden zijn ook veel beter voor de vertering. Crispanart in Berchem heeft zich gespecialiseerd en deze broden, maar maakt ook broden zonder zout of voor mensen met voedselbeperkingen. Crispanart vind je in de Statiestraat 131 in Berchem.

 

Gesprek met Andrea van Crispanart

Crispanart is effectief geen gewone bakkerij. We werken alleen maar met zuurdesem evengoed voor het brood als voor het banket.

Waarom is zuurdesem zo belangrijk of zo gezond?

Zuurdesem is heel gezond omdat dat eigenlijk in het brood de gist gaat vervangen die tegenwoordig nogal chemisch kan zijn het is een natuurlijk proces waardoor de vertering enorm wordt bevoordeeld. Ten voordele van opname van suikers dus bijvoorbeeld in verband met suikerziekte heel interessant. Veel betere vertering ook in verband met gluten is dat een enorm veel beter product. Omdat het natuurlijk is en omdat het ontstaat vanuit een soort levend organisme dat beantwoordt aan ons lichaam daar ook dan levend organisme heeft en dat daarop reageert op een heel positieve manier.

Geschiedkundigen kunnen ook zien dat de mensen ontstaan zijn met de granen, dus dat granen eigenlijk super belangrijk zijn voor ons mensen maar dat het dan belangrijk is van de juiste en en de gezondste granen te gebruiken en in combinatie met de juiste gist ook en dat dus brood eigenlijk heel belangrijk is voor ons als mens om daar een goede basis van te maken.

Worden mensen zich steeds meer bewust van dat ze gezonder brood moeten eten?

Ik denk aan bewustwording iets is dat enorm is aan het groeien vandaag en dat we in eerlijkheid beginnen te kijken meer en meer naar wat we in ons lichaam steken en daarbij hoort de bewustwording dat dat soort van product eigenlijk veel beter is voor ons lichaam als de anderen broden die we hebben gegeten tot nu toe.

Als je een speciaal brood wil, bijvoorbeeld zonder zout of je hebt een voedselbeperking dan kan je dat ook hier bestellen?

Dat klopt. Alles wordt of kan op maat gemaakt worden dus als je echt speicale wensen hebt of beperkingen in je voedsel allergieën en zo voort, dan bent u hier welkom.

 

 

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws