6.7 C
Antwerpen
woensdag, december 8, 2021

“Kom naar buiten met uw kunst, iedereen is hier welkom”

Galerie XPO Antwerp wil creatievelingen – Zowel kunstenaars als hobbyisten – stimuleren om hun werken te tonen én hen ook bewust maken van mogelijk plagiaat. Eigenares Chrisje Stultiens wil ook met kleine projectjes de wereld wat verbeteren.

 

 

 

Gesprek met Chrisje Stultiens van XPO Antwerp

Mijn grootste missie kan ik omvatten in een woord, het is weerklank en ik vind dat … weerklank, we kunnen weer buiten komen en liefst van al ga in dialoog . Dus een warme oproep naar elke creatieveling, maakt niet uit, iedereen is welkom, jong, oud, gender, overtuiging, … het maakt niet uit, maar kom naar buiten met uw werk dat is gemaakt door bezieling, door passie, dus ik vind dat het recht heeft om ergens te hangen en dat mensen dat mogen komen bekijken. Gaat iedereen dat geweldig vinden? Neen ! kunst is heel heel subjectief, voor mij is kunst emotie en als het mij raakt dan is het voor mijn kunst en is het heel geslaagd. Dus ja een warme oproep kom naar buiten met uw werken.

Kunst moet je hoeft niet altijd te begrijpen hé?

Nee absoluut niet. Soms is het heel duidelijk, hyperrealisme bijvoorbeeld, dan zie je inderdaad aan ja ok dat is een oog of een mevrouw, maar sommige kunstenaars-artiesten laten het heel abstract en dan maakt het ook heel boeiend want dat kan je er zelf een verhaal bij verzinnen.

Je gaat ook jonge of onervaren kunstenaars een beetje begeleiden …

Begeleiden is het juiste woord, maar ik werk samen met Zaïna De Beer van Alpha Legal Creatives. dat is een juriste keramiste en zij kan perfect uitleggen hoe creatievelingen hun werk hun idee en zelfs een concept kunnen beschermen en plagiaat voorkomen. Dus we geven hier ook gratis infosessies.

Je wil ook samenwerken met een aantal mensen …

Ja inderdaad we willen niet alleen de ruimte beschikbaar stellen voor artiesten maar ook wij willen de wereld een klein beetje verbeteren en dat kunnen misschien geen grote projecten zijn, maar kleinere projecten wilden zeker ondersteunen bijvoorbeeld de vzw Kiddo’s, die begeleiden en die ondersteunen kwetsbare gezinnen en daar helpen graag in mee.

meer reportages op www.Aantwaarpe.be

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

471FansLike
582VolgersVolg
91AbonneesAbonneer

Nieuws