10.3 C
Antwerpen
vrijdag, maart 29, 2024

Antwerpse kerstsfeer op verborgen plekjes in Brouwerij de Koninck

Antwerpen hult zich in een magische kerstsfeer: sfeervolle lampjes verlichten de straten, kerstballen en slingers worden van zolder gehaald en we gaan met z’n allen op zoek naar hét perfecte kerstcadeau. Sfeer, warmte en gezelligheid opsnuiven doe je deze winter op de site van Stadsbrouwerij De Koninck. De Antwerpse brouwerij komt met een pop-up winterconcept: Bar Modeste, er is de verborgen speakeasy bar ‘1833’, een plek waar je geniet van exclusieve bieren en tastings en er is nog veel meer, vertelt Sven De Kleermaeker van Brouwerij De Koninck.

 

Kerstsfeer bij Brouwerij De Koninck. Tijdens het eindejaar is er heel wat te beleven en lekkers te proeven. foto © brouwerij De Koninck
Tijdens het eindejaar is er heel wat te beleven en lekkers te proeven bij Stadsbrouwerij De Koninck. foto © brouwerij De Koninck
Tijdens het eindejaar is er heel wat te beleven en lekkers te proeven bij Stadsbrouwerij De Koninck. Een WinterKoninck met een hapje bij. foto © brouwerij De Koninck
Tijdens het eindejaar is er heel wat te beleven en lekkers te proeven bij Stadsbrouwerij De Koninck. foto © Kris Vlegels
Tijdens het eindejaar is er heel wat te beleven en lekkers te proeven bij Stadsbrouwerij De Koninck. Zoals deze Raclette d’Anvers. foto © Kris Vlegels
Tijdens het eindejaar is er heel wat te beleven en lekkers te proeven bij Stadsbrouwerij De Koninck. Worstenbroodjes bijvoorbeeld. foto © Aantwaarpe.be

Gesprek met Sven De Kleermaeker van Brouwerij De Koninck

Inderdaad traditioneel gezien starten we elk keer, elk jaar met het winteruur, gaan wij onze WinterKoninck lanceren.

Wat is nu het verschil met een gewone Koninck?

WinterKoninck bevat iets meer speciale mouten, ook iets meer mout, dus het is iets donkerder dan een gewoon Bolleke en het heeft iets meer alcohol ook, het is 6,8 in plaats van 5,2.

Er zijn nog een aantal producten die met de feestdagen wat in de kijker worden gezet hé, hier in de brouwerij …

Ja, de brouwerij is meer dan de brouwerij alleen, dus we hebben hier heel wat ambachten rondom ons. Je hebt de chocolatier, je hebt restaurants, de kaasaffineur de bakker zelf, dat wordt nog iets heel speciaal na de feestdagen voor Verloren Maandag, maar er zal op de site heel veel gebeuren en we hebben ook in de brouwerij zelf een tof conceptje dat we gaan doen: Bar Modeste en dat start de laatste drie weken van het jaar, elke dinsdag, woensdag en donderdag van vijf uur tot elf uur en daarin gaan we alle specialiteiten hier van de site samenbrengen dus we gaan foodpairings doen, dus eten combineren met bier of en/of een distillaat van bier, heel interessant en dat is goddelijk voor uw smaakpapillen, ik kan het u verzekeren, het is echt wel de moeite om te komen. Het is gewoon een horeca-concept, ge moet niet reserveren, komt gewoon binnen wandelen en ge hebt een ruime kaart waar ge uit kunt kiezen, top!

Kan je zo is een klein voorbeeldje aanhalen van wat er zo op de kaart staat …

We hebben een heel speciaal bier gemaakt verleden jaar omdat het toen 10 jaar Modiste Bierfestival was en ook tien jaar geleden dat Mijnheer Modeste, de baas hier de brouwer hier, dat die overleden is toen, er werd tien jaar geleden speciaal voor hem een bier gemaakt en dan noemde ‘de Grand Modeste’ en dat bier hebben we … we vonden het eigenlijk heel goed, da’s redelijk stevig, 14%, dat kan al tellen, maar we hebben dan ook nog eens een deel bewaard om dat 6 a 7 maanden te laten rijpen en dat kun je hier dus proeven, exclusief, dat kunt ge nergens anders krijgen dan hier in de bar, en dat gaan we dan combineren met iets heel lekkers om te eten, om naar uit te kijken.

Die smaak van dat bier gaat dat naar Duvel bijvoorbeeld of zit ik er compleet naast?

Neen, neen, absoluut Bij Duvel wordt enkel maar pils-mout, bleke mout, gebruikt maar in die bier (Modeste) zitten veel verschillende soorten mout, karamel-mout, gebrande mout, ge gaat van alle smaken ontdekken en het feit dat er zoveel alcohol ook in zit maakt dat een heel rijk aroma en dat het een heel intens bier is ook, met een vat-rijping we starten aan 14 procent, het is een vat waar vroeger Portugese brandy op heeft gezeten, dat doet het alcoholgehalte nog een klein beetje stijgen en dat geeft ook een hele specifieke smaak aan het bier.

Maar toch proberen jullie de Antwerpse ziel toch nog altijd een beetje te bewaren …

Natuurlijk hé, dit was om mijnheer Modeste te eren, maar dat is ook volledig terecht, Modeste was ook de uitvinder van Het Bolleke, dus ja, die mens verdient dat wel hé en uiteraard, als je Antwerpen zegt, dan zeg je ‘Bolleke’ hé.

Tijdens de feestdagen is hier ook heel wat te beleven hé, op de site?

Ja we hebben een heel bruisende Horeca, De Pelgrim die is altijd open natuurlijk, we hebben The Butcher’s Son, ons sterrenrestaurant met een speciaal wildmenu. We hebben dan ook in een winterbar, WINTAR, een speciaal concept in onze oude garage efkes verder dan de brouwerij, heel plezant om iets te gaan drinken in die grote ruimte, maar ook ze doen daar een tof concept ‘Raclette d’Anvers’, met raclette-kaas heel tof. Hun buur Paul Morel, onze mixologist, ja die brengt heel speciale dingen, heel tof, een beetje op Japanse invloeden met saké, en ja dan hebben nog iets heel speciaals … verborgen in de kelders een ‘speakeasy bar’ waar vaten van mij eigenlijk bier ligt te rijpen en die zijn ook open, vooral op donderdag en vrijdag en daar kun je echt in een heel toffe, gezellige gezellige ruimte genieten en een tip: die hebben ook Duvel Distilled, dat bijna nergens meer te krijgen is, dat kun je daar gaan proeven.

1833, zo heet de bar, dat is het jaar dat de brouwerij gesticht is …

Klopt dat is er niet toevallig, dat het oorsprongsjaar van de brouwerij en daarnaar is dat nieuwste concept, want het is redelijk nieuw, dat nieuwste concept ook genoemd.

 

 

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws