17.8 C
Antwerpen
zaterdag, juli 13, 2024

Geen voorstellingen, maar wel café in Opera Antwerpen

Vanaf vandaag tot en met 30 december en van maandag 3 tot en met vrijdag 7 januari (van 13 tot 18u) is iedereen welkom om een kijkje te neme in de Opera van Antwerpen. Net zoals heel de cultuursector blijft de opera gesloten wegens de coronamaatregelen. Met een glühwein erbij kan iedereen komen genieten van de prachtige architectuur van de foyer in Antwerpen en zo de cultuursector komen steunen.

OBV Café wil een warme ontmoetingsplek worden voor iedereen die de cultuur de komende weken moet missen. Een plek waar we samenkomen om de verbinding die cultuur biedt vast te houden. Zo kan je in het OBV Café, bijvoorbeeld, een bericht achterlaten als steun voor de cultuursector. Je kan ook een blik werpen in de grote zalen.

Mensen die werkzaam zijn in de zwaar getroffen cultuursector krijgen op vertoon van hun sectorkaart een gratis consumptie aangeboden.

 

Gesprek met Wilfried Eetezonne van Opera en Ballet van Vlaanderen

Het is in elk geval een knipoog, we moeten inderdaad de deuren sluiten of onze theateractiviteiten stilleggen en dan dachten we ‘laten we de foyer op zijn minst openstellen voor het publiek zodanig dat ons publiek toch nog een bezoek kan brengen aan ons huis en contact houden met met cultuur. En ik zie dat er toch alle tafeltjes of toch zeker heel veel tafeltjes goed bezet zijn met allerlei mensen. Ik sprak toch met een mevrouw die nog nooit een voet in de opera had gezet en die het eens wou komen bekijken, dus we krijgen, denk ik, zowel ons trouw publiek over de vloer als mensen die hier nog nooit zijn geweest.

Er zijn ook heel wat steunbetuigingen hé?

Dat verneem ik ook, we hebben de voorbije dagen ook via onze sociale media heel veel steun gekregen van ons publiek en ook uit andere hoeken, daar zijn we zeer dankbaar voor en het is ook een beetje voor hen dat we toch een warme plek willen aanbieden op dit moment.

Worden er nog initiatieven ontplooid?

Voorlopig blijven wij wel achter de schermen doorwerken, want de maatregelen die lopen nu tot eind januari en in februari willen we er terug staan met Così fan tutte van Mozart in de regie van van Anne Teresa De Keersmaeker en dan willen we er terug volledig staan voor ons publiek.

La Bohème is volledig afgevoerd?

La Bohème is helaas nu volledig afgevoerd.

Wat ziet u als oplossing?

Wel het is natuurlijk een heel complexe situatie op dit moment. Er komen varianten op ons af en we kunnen daar de gevolgen nog niet van, dus het is voor zowel voor de zorg als voor politici, voor iedereen, een zeer complexe situatie waar we heel veel begrip voor hebben, maar het is ook voor ons misschien een moment om eens na te denken waar willen we naartoe in. deze maatschappij en wat is een waarde van cultuur en hoe gaan met cultuur omgaan? En we denken dat een lange termijn visie op dat vlak een werkbaardere situatie zou kunnen zijn.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws