11.3 C
Antwerpen
zondag, april 14, 2024

Alta Via: Reisgidsen en kaarten van Bachten de Kupe tot de Andes in Peru

In tijden van smartphone en gps lijkt het tijdperk van de staf- en landkaarten helemaal voorbij. Maar niks is minder waar, zegt Dirk Van den Berghe van reisboekhandel Alta Via. Hij zag zijn verkoop de laatste 2 jaar zelfs groeien. Alta Via verkoopt enkel kaarten en reisgidsen. Tot in de verste uithoek van de wereld.

 

Alta Via Reisboekhandel op het Eilandje (Nassaustraat)
foto © Aantwaarpe.be

 

Gesprek met Dirk Van den Berghe van Alta Via reisboekhandel

Ik heb dus een reisboekhandel. Hier staan 10.000 boeken en kaarten op stock van over de hele wereld, dus niet alleen België, Europa, maar alle continenten en alle mogelijke bestemmingen, activiteiten, you name it, het is aanwezig in deze winkel in Antwerpen op het Eilandje.

En is dat tot in het kleinste boerengat ergens in een uithoek aan de andere kant van de wereld?

Dat kan. Ik heb topografische kaarten van stukken van de Andes in Peru op stock, dat kan allemaal, maar even goed, ‘Bachten de Kupe’ zit er ook in, dus ‘No Panic’

Dat zijn niet alleen de commerciële gidsen eh?

Neen, ik ga heel uitgebreid, natuurlijk moet je ook het assortiment van Lonely Planet en Trotter en dergelijke op stock hebben, maar ik probeer zo uitgebreid mogelijk te gaan, ik heb dan ook veel ‘eentjes’ zoals dat heet, namelijk van die 10.000 artikelen dat is bijna letterlijk te nemen, dus tienduizend verschillende producten, dus ik ga heel erg in de diepte heel uitgebreid.

Je hebt ook een heel groot assortiment aan kaarten, stafkaarten en noem maar op …

Ja, kaarten, ondanks het feit dat wij in deze digitale wereld met GPS en dergelijke leven, blijven kaarten toch onontbeerlijk, overzicht, back-up, planning, daarvoor zijn kaarten nodig en het feit dat die ook zo goed blijven verkopen, is niet omwille van emotionele redenen, maar omwille van dat de mensen de meerwaarde van die kaarten effectief zien en daar dan ook naar de winkel blijven komen en ze doen dat omdat dat – inderdaad dus vroeger had je Michelinkaarten op elke hoek van de straat – het is nu niet meer het geval, maar men gaat meer naar specifieke tracking maps lange-afstands fietskaarten die niche opzoeken, waar het digitale niet altijd het meest handige is, maar de dag vandaag dat iedereen het digitaal in de achterzak heeft zitten met smartphone, maar een kaart daarbij is onontbeerlijk.

Je maakt ook zelf kaarten …

Ik maak ook zelf kaarten, een beetje getriggerd door de corona, de mensen gingen uitgebreid stappen, wandelen het enige initiatief dat nog mocht en ik dacht van ja, er zijn heel veel kaarten maar het type kaarten dat ik gemaakt heb, zijn voor het wandelen de GR kaarten, de lange-afstands wandelaars die op zoek zijn naar ook weer hetzelfde, planning maps, hoe kunnen we van A naar B naar C met overnachtingen op een duidelijk overzichtskaart, ingetekend, afstanden, treinstations aanwezig, 6 kaarten van België en hetzelfde geldt voor de fietskaarten, 14 kaarten tot Parijs, u stapt op de fiets en de kaart ‘shows you the way’.

Kaarten en boeken van heel de wereld eigenlijk ligt heel de wereld bijna letterlijk aan jouw voeten ….

‘The world at your feet’! ik zeg dikwijls als mensen binnenkomen ‘ik ben op zoek naar daar … ‘ Het is ‘around the corner’, juist om het hoekje, daar vindt u wat u zoekt.

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws