8.2 C
Antwerpen
maandag, november 28, 2022

Ontdek de ‘speciallekes’ van Monroe: van Dutch baby tot de Nikkei-keuken

Kasper Stuart en zijn vrouw Danyelle van Thoor hebben hun 25ste horecazaak geopend in 25 jaar; Bar en Bistro Monroe. Daar draait alles rond heerlijk eten, drinken en gastvrijheid. Je kunt er terecht voor een (speciaal)bier, cocktail of glaasje champagne aan de bar óf voor pure verwennerij van je smaakpapillen. Naast de klassiekers kan je ook wel wat ‘speciallekes’ ontdekken. Kasper vertelt wat er zoal op de kaart staat.

Gul Muchim oester in Bar &Bistro Monroe
foto
© Diamonds and Pearls
Avocado Toast in Bar &Bistro Monroe
foto © Diamonds and Pearls
T-Bone in Bar & Bistro MONROE
(foto @Diamonds and Pearls)
Mooie Meid in Bar &Bistro Monroe
foto
© Diamonds and Pearls

 

Bar en Bistro Monroe foto © Bar en Bistro Monroe
Dutch Baby in Bar en Bistro Monroe foto © Bar en Bistro Monroe
Nikkei-keuken in Bar en Bistro Monroe foto © Bar en Bistro Monroe
Toast Champion in Bar en Bistro Monroe foto © Bar en Bistro Monroe

 

 

 

Gesprek met Kasper Stuart van Bar en Bistro Monroe

Het kan gaan van een simpele maar ongelooflijk lekkere Franse klassieke uiensoep tot moules à la crème en dan zitten we in het klassieke gedeelte, een toast aux champignons, maar echt ‘old school’ zoals dat hoort, met beenmerg en met geklaarde boter, maar ook een tiradito wat meer naar Peru en Japan wijst. Dat is eigenlijk de Nikkei-keuken die gaat over lichte smaken, frisse gerechten en dat is zo bijvoorbeeld met onze makreel is dat hetzelfde, zo hebben we een fantastisch gerecht met gepekelde makreel en dan krijg je dus echt de balans tussen wat met onze chef Lander Hanskens Maldonado, Belgische vader, Colombiaanse moeder en daar kun je ook echt wel zien dat die die twee paden kan bewandelen en kiest voor of het klassieke of het kruidige frisse en dan vind je echt wel terug op die kaart. Het is dus echt, steak tartaar ten opzichte van een ongelofelijk strak mooi uitgewerkt hoofdgerecht, waarvan hij zegt, ja het is zuiver vegetarisch met Japanse invloeden vooral, hij kookt graag met dat Japanse gevoel en dan krijg je dus hele frisse gerechten, de combinatie tussen aards en frisheid is van hem echt wel een van zijn troeven.

Als bijzonder gerecht zie ik dan ‘Dutch Baby ‘wat is dat?

Dutch Baby, dat is eigenlijk wel een zeer grappig verhaal, wij zijn met een aantal chefs die altijd bij elkaar zitten en geen van ons alle wist waar het over ging. Lander kwam daarmee, dat staat bij ons op de brunch kaart, we hebben een brunch op zaterdag- en op zondagmiddag à la carte en hij zegt tegen ons ‘dat is een pannenkoek’, wij hadden er nog nooit van gehoord. De pan die eigenlijk gebruikt wordt, die waanzinnig verhit wordt, een ‘Staub’, zo een gietijzeren pan en daar giet je eigenlijk je beslag in en dat ziet er een klein beetje uit zoals een Yorkshire pudding. Door de hitte in de pan in de oven blaast dat helemaal op, hij serveert dat met een met een prachtig mooie opgeslagen room, met een compote van op het moment, hij kijkt altijd naar het seizoen, compote mij met meer de wintervruchten wat donkerder ja en dat maakt dat dat weer een unieke pannenkoek is. 175 gram , vergist u niet, een stevig brunchgerechtje, ik denk dat je daar wel met twee mensen kunt van eten.

De naam Monroe, waar komt die vandaan?

We waren op zoek naar een naam die bij ons zou passen, die een beetje verwijst naar het klassieke maar toch ook een moderne touch heeft, en dan kom je vaak bij wat oudere namen en Marilyn Monroe is natuurlijk zeer gekend, maar daar is het een achternaam, maar de naam komt eigenlijk en de keuze die werd gemaakt is omwille van het feit dat mijn eigenlijk mijn achtergrond is Schots, de Stuart-Clan heeft een stamvader een van de eersten die Monroe heette, dus het is een Schotse voornaam, een mannelijke voornaam en dan heb je Marilyn Monroe waar dat het eigenlijk een vrouwelijke lading heeft en dat is eigenlijk wel perfect en ook weer de balans die we dan zoeken, waar dat het eigenlijk niet uitmaakt of dat het mannelijk en vrouwelijk is, maar dat het gevoel vooral van belang is. Het heet dan bar en bistro, wij hopen dat iedereen gewoon over de Monroe zal praten in het algemeen Monroe, ‘Monrou’ in het Antwerps zo lang ze ons maar vinden op de Gentplaats is dat prima.

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

670FansLike
604VolgersVolg
148AbonneesAbonneer

Nieuws