17.1 C
Antwerpen
vrijdag, juni 14, 2024

Murphy Munro : veelzijdige singer-songwriter haalt inspiratie bij zijn leerlingen

Murphy Munro (Nick Martinet) duikt tijdens de Paasvakantie de opnamestudio in voor nieuw werk. Hij is een verrassend veelzijdige singer-songwriter, maar blijft ondanks zijn groeiende succes nog steeds voor de klas staan bij PIVA in Antwerpen. De school en zijn ‘gastjes’ zijn zijn leven, net zoals muziek de rode draad vormt. Wij zochten hem op voor een gesprek in Park Den Brandt in Wilrijk. Omdat hij zo veelzijdig is, vroegen we aan hem zelf om zijn muziek te omschrijven

Beelden studio : Radio 2 Antwerpen

Murphy Munro (Nick Martinet)
foto © Aantwaarpe.be

Gesprek met Nick Martinet – zanger Murphy Munro

 

Goh, ik je noem het graag zelf toch wel popmuziek, in de ruime zin van het woord. Ja, het is allesomvattend natuurlijk popmuziek, maar ik wil vooral niet in een hokje van zo de folk-zanger en natuurlijk singer-songwriter als je dat gaat echt benoemen, zijn er vaak die denken aan de man die alleen maar de ‘folky’ nummers van bijna kampvuur-gewijs van cafeetjes naar weet ik veel doet … ja, da’s niet zo mijn ding. Het is mijn instrument uiteraard en mijn stem is nummer 1 en mijn gitaar is mijn begeleidingsinstrument en daarmee red ik het, maar ik denk altijd wel … in meer, in grootser dan dat en dan klinkt het voor mij in mijn hoofd altijd al zeer ‘poppy’ en gaat dat een keer een beetje ‘dance’-richting uit dan kan dat en gaat dan iets intiemer uit, dan kan dat ook, vandaar dat ik het segment popmuziek vind ik het best passen.

Je kunt ook de leraar, je staat dicht bij jongeren, werk je ook met thema’s die jongeren aanspreken.

Ja, absoluut ja, het kan niet anders, mijn leven is er van doordrongen en ja ze zijn gewoon een inspiratiebron hé, een school op zich noem ik altijd een kleine maatschappij, het is echt een afspiegeling van die maatschappij en ze voeden u, ze zijn heel direct en oprecht en authentiek in wat ze als commentaar geven en da’s knap.

De paasvakantie staat voor de deur. Jij duikt binnenkort de opnamestudio in hé ?

Klopt, ‘Look at us now’ onder andere samen met ‘Long Gone’ hebben nu rotatie op radio 2, wat ik je ongelooflijk leuk vind, men zegt wel, de aanhouder wint en na vijf jaar klopt dat dan ook voor het verhaal van Murphy Munro, maar dat smaakt uiteraard naar meer en dan gaan we dat voorzien, dus ik voorzie toch zeker een tweetal nieuwe singles, die na de Paasvakantie ingeblikt zijn en dan klaar om binnenkort uit te brengen.

En wat wordt dat voor iets? kan je daar iets meer over vertellen?

Wel voor de mensen die Murphy Munro wel een beetje zouden kennen en het nummer ‘Long Gone’ kennen, zo eentje ga ik er zeker maken, dat wil zeggen een beetje een cocktail tussen eerder een dansbare Milow dus een beetje ‘Lost Frequencies’-sound met dan de Milow met de herkenbare gitaar toch nog en de Murphy Munro, de stem erop en de context van het nummer dat, ik kan het niet loskoppelen, het zal weer iets toch wat sociaal voelend worden en dan heb ik ook zin om eens helemaal iets anders te doen, ik denk een heel, heel rustig nummer, heel ingetogen misschien wel intens, om toch de volledigheid van Murphy Munro te kunnen tonen aan de mensen.

Nu stel dat als alles wat in een stroomversnelling komt en je breekt professioneel door, je kan professioneel gaan optreden, ga je van de school moeten laten staan?

Voorlopig uiteraard toekomstmuziek, maar zeg nooit nooit, zeker niet. Missen zou ik het zeker wel, want ja het is nu echt een feit dat ik heel mijn leven nog niks anders heb gekend dan school; zelf op de schoolbanken, dan de hogeschool en een beetje stages en dan terug als leerkracht … dus ja het mijn structuur, het is echt ja ;.. dus het is ook gewoon wie ik ben, ik leef via school structuur en die gastjes, ik zeg het, ik haal daar zo veel inspiratie uit, en het is ook fijn om onder jonge mensen te zijn, ik vind dat dat zelf ook wel jong houdt en de vinger aan de pols van de maatschappij. Het zou het wel jammer vinden dat ik dat volledig kwijt ben, dus in een heel utopische toekomst van Nick Martinet en Murphy Munro, zijn ook Nick Martinet als leerkracht en artiest Murphy Munro nog wel te koppelen zeer zeker.

School is heel je leven, maar muziek ook hé, want je hebt het met de paplepel binnengekregen …

Ja letterlijk. Sowieso was radio (Expres) stond altijd op dus muziek, muziek, muziek was er constant, ik heb het altijd gevoeld en mijn papa als drummer ook in een band, ja zo heb ik ook altijd livemuziek gezien, die repeteerde dan ook bij ons thuis, dus ik zag en hoorde het letterlijk, dus ja ben er echt mee opgegroeid absolute ja!

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws