12.8 C
Antwerpen
zaterdag, juli 13, 2024

“Eskimo’s, zo’n goei sloefen, ik zou ermee gaan slapen”

Eric De Meyer baat al meer dan 20 jaar ’t Pantoffeltje uit op de Wapper in centrum Antwerpen. Hij zat jarenlang in de schoenenbranche tot hij het oudste pantoffelwinkeltje van ’t stad kon overnemen. Een kleine zaak volgestouwd met schoendozen en pantoffels, van de beste kwaliteit. Hij zorgde ook dat de legendarische ‘Eskimo-pantoffels’ opnieuw op de markt kwamen. “Het beste wat me kon overkomen”, vertelt eigenaar Eric.

De beroemde Belgische ‘Eskimo-pantoffel’ opnieuw op de markt dankzij ’t Pantoffeltje
foto ©Aantwaarpe.be

 

Gesprek met Eric De Meyer van ’t Pantoffeltje op de Wapper

 

Ik denk dat dat echt de juiste stap in mijn leven was. Wij zitten nu 80 jaar ‘in schoenen’. Ons mama had een grote winkel en ik heb ook een grote winkel gehad in Koningshooikt, dat is tegen Lier, ik heb dan vroeger ook schoenmakerij gedaan en dat was een beetje die passie van de schoenen van bij ons thuis aangeleerd, mee de aankopen gaan doen, mee naar Italië gegaan, mee naar Dusseldorf, naar alle grote beurzen en dan had ik een grote winkel en ik moet toch toegeven de zware concurrentie heeft die grote winkel toch een klein beetje, een beetje zeer gedaan. ik had heel zware kosten gedaan in de grote winkel en ik kon dat ook niet baas en dan hebben die toevallig, 20 jaar geleden kwam in hier voorbij, op de Wapper en hier stond een heel oud madammeke in die winkel, ik dacht van wat een gezellig winkeltje. Ik zei ’tiens, ik ga eens met dat madammeke spreken of ze geen interesse heeft, als ze dat ooit moest weg doen, dat winkeltje, dat madammeke was al in de 80 en die stond daar voor open, omdat ze toevallig de leveranciers van ons mama en onze papa kende en dat ze dan al direct wist dat zijn serieuze mensen, want daar moet je ook toch rekening mee houden. En na een half jaar dan heb ik dat winkeltje kunnen overnemen van die dame en die was ook heel gelukkig, dat dat winkeltje ging verder gaan, maar daar winkeltje was ook dood hé, dat was uitgeblust en dan ben ik hier begonnen, de echte traditie zoals het vroeger was, pantoffels dat beginnen verder te doen, dan ben ik ook begonnen in het jaar 2000, dan heb ik dat winkeltje overgenomen, dan ben ik ook begonnen met merk Birkenstock en in feite is dat een beetje mijn ‘chance’ geweest, Want Birkenstock is zo’n hype geworden, iedereen wil dat hebben en ik heb er ook een grote keus in en de mensen vinden natuurlijk dat winkeltje … dat winkeltje heeft charme, die drempel is heel laag, hier mag iedereen binnen, het is eender wie binnenkomt, dat speelt voor mij geen rol. Ik maak daar ook geen onderscheid in. Ge moet rekening houden de mensen moeten een lage drempel hebben. Heel ‘die cinema’ van de luxewinkels de dag van vandaag, dat is allemaal gedaan, ge moogt dat me ook niet kwalijk nemen, natuurlijk er zijn wel luxewinkels die ook wel draaien, maar bij mij is het in feite een echte pantoffelwinkel dat iedereen nodig heeft.

Jij doet enkel en alleen in pantoffels?

Enkel en alleen pantoffels

Dat wil zeggen, daar heb ik enkele jaren tijd voor nodig gehad, voor de beste merken samen te kunnen brengen in dat klein winkeltje, internationale merken. De beste pantoffels komen uit Italië, Spanje, Zweden, Noorwegen, Oostenrijk, Eskimo ook, ons oudste pantoffelfabriek van België van de familie Serrien, van het jaar 1936 was dat fabriek, spijtig genoeg is dat failliet gegaan, spijtig genoeg, en dan heb ik die sloef, daar heb ik wel 10 jaar aan gewerkt, die teruggebracht in de originele, originele vorm, alles origineel van vroeger en dat is een heel mooi succes. Mensen houden ook van nostalgische dinges, dus die legendarische pantoffel is nu teruggekomen, ik zou er durven mee slapen in mijn bed, ik heb ze nu ook aan in de winkel, ge ziet dat hé, hoe plezante sloefen dat dat zijn hé !

Hoe belangrijk is dat, een goeie pantoffel je voeten?

Belangrijk? Dat wordt maar belangrijke en het belangrijker met de dag, als ik zie met corona, maar een pantoffel daar heb zoiets mee hé … Ge zit in uw zetel, ge zit in uw salon tv te kijken, ge zit rustige een glaasje wijn te drinken en dan een plezante warme sloef aan en dan het vrouwtje naast u …het kan niet stuk, ja, ge kunt nog één ding doen, en een kaars aansteken, voor de gezelligheid, die sloefen, een kaars en een fles wijn, en de gezelligheid begint … Is dat niet plezant ?

 

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws