11.3 C
Antwerpen
zondag, april 14, 2024

Vernieuwing sportterreinen in Park Spoor Noord

De werken aan de sportterreinen in Park Spoor Noord zijn definitief afgerond. Het reeds bestaande volleybalterrein werd verlegd en vernieuwd, en er werden vier slagkooien voor cricket aangelegd. Die slagkooien in publieke ruimte zijn een primeur in Europa. In een eerdere fase werd reeds het allereerste 3X3 basketbalterrein in Antwerpen aangelegd.

District Antwerpen investeert voortdurend in publieke ruimte. In Park Spoor Noord wordt veel cricket gespeeld. Om de veiligheid van de buurtbewoners en de parkbezoekers te garanderen, was er nood aan een veilig sportterrein dat geschikt was voor het oefenen van de slag. Het bestaande volleybalterrein is verlegd en vernieuwd, en waar vroeger het volleybalterrein was, zijn er vier volwaardige slagkooien, van elk 28 meter lang, voor cricket aangelegd. Deze slagkooien zorgen ervoor dat cricketspelers veilig hun slag kunnen oefenen. Zo hinderen ze de bewoners en andere parkbezoekers niet.

De aanleg van de slagkooien voor cricket en het volleybalterrein vormen het sluitstuk van de vernieuwing van de drie sportterreinen in Park Spoor Noord. In 2021 werd reeds het toenmalige basketbalterrein omgevormd naar het allereerste 3×3-basketbalterrein in Antwerpen. Deze vrij jonge discipline is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de populairste urban teamsporten. In de week van 20 juni vindt ook het WK 3×3-basketbal plaats in onze stad.

Deze sportterreinen bevinden zich in Park Spoor Noord aan de Viséstraat ter hoogte van huisnummers 80 en 82. Ze werden dit weekend feestelijk en sportief geopend voor de buurtbewoners met sportinitiaties (cricket, volleybal en 3×3 basket) en demowedstrijden.

(Bericht en foto : Stad Antwerpen)

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws