19.4 C
Antwerpen
donderdag, juni 13, 2024

Een nieuwe Gaston Berghmansdreef voor Bouckenborghpark

Nu de werken aan de Merksemse Gaston Berghmansdreef zo goed als klaar zijn, is de dreef weer open voor publiek. Een nieuw toegangspad met inkomplein, rustpunten en een dubbele bomendreef leidt de bezoekers richting park.

Aan beide zijden van het nieuwe toegangspad werden liefst meer dan 150 nieuwe lindes geplant. De stammen van de jonge bomen hebben nog een aantal jaren een wit laagje op basis van kalk om ze te beschermen tegen zonnebrand.

Over de volledige breedte van de dreef werd met een speciale spuittechniek nieuw gras gezaaid. Het is nog even wachten tot dit gras gegroeid is en mooi groen oogt. Door de toegepaste techniek kunnen de graszones ook tijdelijk een onnatuurlijke kleur groen hebben. Zodra het gras goed heeft kunnen groeien, zal het ecologisch worden beheerd. Sommige zones worden beperkt gemaaid en zo ontstaat er ‘gewild gras’: een grasveld met een grote biodiversiteit. Langs het toegangspad zullen er vanaf volgend voorjaar bloemen groeien.

De komende weken voert de aannemer nog enkele plaatselijke herstellingen uit in het kader van de voorlopige oplevering. De restauratie van het historische hekwerk is ten vroegste gepland voor 2023.

ANPR-camera houdt toezicht

In het Bouckenborghpark is rijden of parkeren niet toegelaten. Enkel met een specifieke toelating mogen voertuigen de dreef in rijden. Een ANPR-camera aan de ingang registreert elk voertuig. Overtreders worden beboet.

Streetart ter ere van Gaston Berghmans

Om de nieuwe dreef nog meer cachet te geven én om de overleden Merksemse komiek Gaston Berghmans – waaraan de dreef haar naam heeft te danken – te eren, komt er een grote streetarttekening op de muur van de school Sint-Eduardus. De meer dan 400 vierkante meter grote muurschildering toont het portret van Gaston en zijn alter ego Joske Vermeulen.

Het Bouckenborghpark, met kasteel, grachten, vijver, sterrenbos en speelbos verdient een waardige inkom en heeft dat met de nieuwe dreef zeker ook gekregen.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws